Dilan ve Engin Polat davasında yeni gelişme: Savcılık itiraz etti

Dilan ve Engin Polat davasında yeni gelişme: Savcılık itiraz etti

İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından Dilan ve Engin Polat'ın da aralarında bulunduğu 28 şüpheli hakkında hazırlanan iddianame, mahkeme tarafından iade edildi. Başsavcılık bu karara itiraz etti.

İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosu, Dilan ve Engin Polat'ın da aralarında bulunduğu 28 şüpheli hakkında kara para akladıkları iddiasıyla iddianame düzenledi. İddianamede, Polat çiftinin "suç işlemek amacıyla örgüt kurma ve yönetme", "suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklama" ve "7258 Sayılı Futbol ve Diğer Spor Müsabakalarında Bahis ve Şans Oyunları Düzenlenmesi Hakkında Kanun'a muhalefet" suçlarından cezalandırılması istendi.

Mahkeme İddianameyi Geri İade Etti

Hazırlanan iddianame, İstanbul Anadolu 2. Asliye Ceza Mahkemesi'ne gönderildi. Ancak mahkeme, iddianamede yer alan suçlamaların Ağır Ceza Mahkemesi'nin yetki alanına girdiğini belirterek iddianameyi savcılığa geri iade etti.

Başsavcılıktan İade Kararına İtiraz

İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı, görevli mahkemenin belirlenmesinde temel kuralın esas alınması gerektiğini savunarak mahkemenin iade kararına itiraz etti. Başsavcılık, görevli mahkemenin temel cezaya göre belirlenmesi gerektiğini, artırım maddesinin mahkemenin görevini belirlemede esas olmadığını vurguladı.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.