Dilan ve Engin Polat'a yeniden hapis talebi

Dilan ve Engin Polat'a yeniden hapis talebi

Komşularıyla yaşadıkları tartışma nedeniyle mahkemeye taşınan Dilan ve Engin Polat çiftinin davasında savcı, mütalaasını değiştirdi.

Dilan ve Engin Polat çifti, 2 Haziran 2023 tarihinde komşuları M.S.A. ve E.A. ile yaşadıkları park kavgası sonrasında şikayet edilerek mahkemeye taşınmıştı. Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı, Dilan Polat hakkında "hakaret", "basit yaralama" ve "tehdit" suçlarından 8 yıl 4 aya kadar hapis cezası talep ederken, Engin Polat için ise "hakaret", "basit yaralama", "tehdit" ve "konut dokunulmazlığını ihlal" suçlarından 11 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açmıştı.

Savcı Mütalaasında Değişikliğe Gitti

Anadolu 35. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen karar duruşmasına taraflar katılmazken, savcı mütalaasını değiştirdi. Önceki celsede Engin Polat'ın "hakaret", "tehdit" ve "kasten yaralama" suçlarından düşme kararı talep edilmiş, ancak "konut dokunulmazlığını ihlal" suçundan 3 yıla kadar hapis cezası istenmişti. Savcı, mütalaasında yaptığı değişiklikle Dilan Polat ve meçhul sanıklar hakkında da aynı suçtan suç duyurusunda bulunulmasını talep etti.

Duruşma Ertelendi

Duruşmada savcı, "konut dokunulmazlığını ihlal" suçunun uzlaşmaya tabi olmadığını, sanık Engin Polat’ın gece vakti mağdurların ikametine izinsiz girdiğini belirterek hapis cezası istedi. Dilan Polat ve meçhul sanıklar hakkında da aynı suçtan soruşturma başlatılması talep edildi. Sanık avukatlarına savunma yapmaları için süre verilerek duruşma ertelendi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.