Dilan ve Engin Polat'ın Yargılanacağı Mahkeme Belli Oldu

Dilan ve Engin Polat'ın Yargılanacağı Mahkeme Belli Oldu

Dilan ve Engin Polat için hazırlanan iddianame, İstanbul Anadolu Ağır Ceza Mahkemesi tarafından savcılığın itirazı üzerine yeniden değerlendirildi. Polat çifti ve diğer 26 şüpheli, Asliye Ceza Mahkemesinde yargılanacak.

İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosu, Dilan ve Engin Polat'ın da aralarında bulunduğu 28 şüpheli hakkında kara para akladıkları iddiasıyla iddianame düzenledi. İddianamede, Polat çiftinin "suç işlemek amacıyla örgüt kurma ve yönetme", "suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklama" ve "7258 Sayılı Kanun'a muhalefet" suçlarından cezalandırılması talep edildi.

İddianame İade Edildi, İtiraz Kabul Edildi

İstanbul Anadolu 2. Asliye Ceza Mahkemesi, suçlamaların Ağır Ceza Mahkemesinin yetki alanına girdiğini belirterek iddianameyi savcılığa iade etti. Ancak İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı, bu karara itiraz etti. Ağır Ceza Mahkemesi, savcılığın itirazını haklı bularak şüphelilerin Asliye Ceza Mahkemesinde yargılanmasına karar verdi.

Dilan ve Engin Polat'ın yanı sıra diğer 26 şüphelinin de yargılanma süreci Asliye Ceza Mahkemesinde devam edecek.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.