Diriliş Muştusu: Hedef 2019
AK Parti Konya Gençlik Kolları Başkanı Muhammed Said Çelik, gençlerin beklentisi ve 'Diriliş Muştusu' kamplarını Memleket'e anlattı.
'2019'da 3 seçim birden var' diyen Çelik, "2019'da ilk defa oy kullanacak gençlerin oldukça yüksek bir yüzdesi var ve bunlara ulaşabilmeliyiz" ifadesini kullandı.
-Diriliş Muştusu adında kamp düzenlediniz, neden böyle bir kampa ihtiyaç vardı?
Diriliş Muştusu eğitim kamplarına ihtiyaç olduğunu düşündüğümüz, aslında bir boşluğu doldurmak için yapmak istediğimiz bir faaliyetti. Şu anda Türkiye’nin gençlik ortalaması oldukça yüksek. Onun yanı sıra şu anda Türkiye’de 2019 seçimlerinde 5 milyon 600 bin kişi ilk defa oy kullanacak. Normal süreçte 2019’da 3 tane seçim var. Konya’da ise 250 bin kişi daha oy kullanacak. Bize burada çok iş düşüyor. Konya bugün Türkiye’de örnek alınan şehirlerden biri. Şu an Liselerde çok etkiniz. İl teşkilatı vasıtasıyla gençlerimize ulaşmaya gayret gösteriyoruz.
Burada amaç, gençlerimize faydalı işler yapma noktasında kampın çok iyi olacağını söyledi arkadaşlarımız. Tabi kampı ilk defa biz bulmuyoruz. Gençlik çalışması yapan her kesim mutlaka kampı kullanmıştır. Kampta gençlerle zaman geçirildiği müddetçe hem gençlerle bir arada yaşamanın ve öğretilerin hepsinin öğrenileceği bir alan oluyor. İki tane kamp gerçekleştirme imkanımız oldu. Birincisini Antalya’da, ikincisini ise Mersin’de gerçekleştirdik. Hedef kitlemiz 250 bin civarındaki liseli öğrenciler.
-Diriliş Muştusu ismin esprisi nedir?
Diriliş Muştusu diye ayrı bir ekip oluşturduk. Bu ekip kampların düzenini, formatını ve işleyişini ayarlıyor. Diriliş Muştusu, dirilişin müjdecisi anlamında düşündüğümüz için bu şekilde bir isim koyduk.
-Diriliş Muştusu’nda etkinlik olarak neler yaptınız?
Bizim her kampın temel başlıkları vardı. Organize olmak temel hedefimizdi, bununla ilgili hem Türk düşünürlerinden hem de dünya düşünürlerinden fikirler söyleyen herkesin anlamlı sözlerini kampta her odaya koyduk. Her kampımızda gidilen yerler var. Her binanın bir ismi vardı. Bu isimler önemli kişilerdi. Bu kişilerinde görüşleri gençlerimize aktarmaya çalıştık. Her binada kalanlarla bilgi yarışmaları yaptık. Programlar olarak kamp sadece eğlenceden ibaret değil. Tamamen eğitimden de ibaret değil. İkisini bir arada yaptık. Eğitim çalışmalarını iki başlıkta topladık. Bir klasik yöntemle, ikincisi ise modern eğitim sistemi ile. Bu anlamda ikinci kısımda workshop eğitimleri gerçekleştirdik. Değerler noktasında eğitimler verdik. Dünya vizyonu ilgili eğitimler seminerler de düzenledik. Kampın en güzel ve en anlamlı yeri kamp ateşi etrafındaki toplanmaydı. Kamp ateşi etrafında çok güzel sohbetler gerçekleştirildi.
-Kamplardan gençlerin beklentisi neydi, ne buldular?
En büyük hedefimiz, 2019 yılındaki genç yeni seçmen kitlesine ulaşabilmekti. Kamptaki katılımcıları oluştururken, okul bazlı bir liste oluşturduk. Her okuldan iki kişi olacak şekilde planlama yaptık. Bu gençlerimiz, geleceğin imarında rol alacak gençlerimiz. Bu gençlerin değerleriyle barışık, onları benimsemiş, onlarla yaşayan, onun haricinde kendini geliştirmiş, alanında uzman olması noktasında hedefimiz var. Hem Türkiye’nin gelişimine katkı sağlayacak. Hem de ümmetin birliği ve kurtuluşu noktasında gayret gösterebilecek, rol oynayabilecek daha doğrusu gelecekte kazanacağımız zaferlerin diriliş erleri olmasını istiyoruz.
-Kamplara öğrenciler sadece Konya merkezden mi katıldılar?
Hayır, sadece merkezden değil, 26 ilçeden katıldılar. Bu gençlerin hepsi okullarından 2’şer kişi olmak üzere gelmeleri sağlandı. Tabi böyle olunca perspektif biraz geniş. Kamplarda gençlerin istekli olduğunu görmek bizleri gelecek adına çok umutlandırıyor. Bu kamplar Konya İl Teşkilatı’nın bir başlangıcıdır. Kampta ortaya koyduğumuz hedeflerin çok üzerinde gencimizi kazandık. Sadece teşkilatta bulunan gençleri kampa götürmedik. Bize ulaşan çeşitli yollarla bizle iletişim kuran herkesi kampa götürmeye çalıştık. Hep birlikte beraber bir iş yapabilmeyi başardık. Bu en önemli noktamızdı diyebiliriz. Ben değil biz olabilmeyi hep beraber başardık.
-Gençler şuan en çok neye ihtiyaç duyuyor?
Gençlerin en çok istediği şey, onların ciddiye alınması. Onların geliştirdiği, çalıştığı projeler üzerinde onlara destek olunmasını çok istiyorlar. Bu noktada kuşak çatışması yaşanabiliyor. Gençlik kendinin anlaşılmasını bekler. Özellikle lise gençliğinde bu daha da fazla. Kuşak çatışması çok dar bir alana girmiş durumda. Bu yüzden kuşak çatışmaları çok belirgin. Gençler ile iletişim noktasında ilişki kurmak onlarda çok büyük etki yaratıyor. Bugün kamplarda gerçekleştirdiğimiz etkinliklerde, onlara dokunmamız, beraber vakit geçirmemiz onları mutlu ediyor, gelişimlerine çok büyük katkı sağlıyor diye düşünüyorum.
Röportaj-M.Ali Elmacı