Diyarbakır ve Mardin'de Çıkan Yangında 5 Ölü 44 Yaralı

Diyarbakır ve Mardin'de Çıkan Yangında 5 Ölü 44 Yaralı

Diyarbakır'ın Çınar ilçesi ve Mardin'in Mazıdağı ilçesinde meydana gelen yangında 5 kişi hayatını kaybetti, 44 kişi ise yangından etkilendi.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, yangının kontrol altına alındığını belirterek, "Diyarbakır ili Çınar ilçesi Köksalan Kırsal Mahallesi'nde saat 22.15'te anız ile örtü yangını olarak başlayan ve rüzgarın şiddetiyle Yazçiçeği, Bağrık ve Ağaçsever mahallelerini etkileyen yangın, Mardin Mazıdağı ilçesi Yücebağ, Şenyuva ve Yetkinler mahallesi istikametine doğru da ilerlemiş ancak ekiplerimizin ve vatandaşlarımızın yoğun çalışması sonucu tamamen kontrol altına alınmıştır. Soğutma çalışmaları devam etmektedir," ifadelerini kullandı. Yerlikaya, yangında Diyarbakır'da 3, Mardin'de ise 2 kişinin hayatını kaybettiğini belirterek, yaralıların tedavilerinin sürdüğünü söyledi.

44 Kişi Yangından Etkilendi

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ise sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, yangında 5 kişinin hayatını kaybettiğini ve 10'u ağır olmak üzere 44 kişinin yangından etkilendiğini açıkladı. Bakan Koca, "Diyarbakır’ın Çınar ilçesinin Köksalan mahallesi ve Yazçiçeği köyü ile Mardin’in Mazıdağı ilçesi Yücebağ ve Yetkinler köyünde meydana gelen yangında 5 kişi hayatını kaybetti, 10’u ağır 44 kişi yangından etkilendi. Diyarbakır’da 3, Mardin’de 2 can kaybımız var. Olay sebebi ile 35 Ambulans ve 7 UMKE Timi görevlendirildi," dedi.

Yaralılara Acil Şifalar Diliyoruz

Her iki bakan da yangında hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yaralılara ise acil şifalar diledi. Yetkililer, yangının tamamen kontrol altına alındığını ve soğutma çalışmalarının devam ettiğini belirtti.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler