Diyarbakırlı Ramazan Hoca’nın katil zanlısına ağırlaştırılmış müebbet talebi

Diyarbakırlı Ramazan Hoca’nın katil zanlısına ağırlaştırılmış müebbet talebi

Fatih'te geçen yıl yaşanan "Ramazan Hoca" cinayeti davasında, sanık Erkan Baykut'a tasarlayarak kasten öldürme suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası talep edildi.

İstanbul'un Fatih ilçesinde geçen yıl Ocak ayında meydana gelen olayda, "Ramazan Hoca" olarak bilinen Ramazan Pişkin'in öldürülmesiyle ilgili dava devam ediyor. İstanbul 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmada, sanık Erkan Baykut'un avukatlarıyla birlikte hazır bulunduğu belirtildi. Mütalaasını açıklayan savcı, Baykut'un "tasarlayarak kasten öldürme" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasıyla cezalandırılmasını talep etti.

Duruşmada savunma yapan Erkan Baykut, olay sırasında uyuşturucu etkisi altında olduğunu iddia ederek, maktulü başka bir kişi sanarak kendini savunduğunu öne sürdü. Baykut'un avukatı ise müvekkilinin savunmasını hazırlayabilmek için süre talep etti.

Müşteki olarak duruşmada yer alan Ramazan Pişkin'in kardeşi Mehmet Pişkin ise kardeşinin namaz kılarken planlanmış bir şekilde öldürüldüğünü iddia etti. İş yerinin yakınında bulunan tanık İbrahim Baştürk ise olay anında yaşananları şu sözlerle aktardı: "Bir gürültü duydum, dışarı çıktığımda Ramazan Hoca kanlar içinde yerde yatıyordu."

Mahkeme, savunma hazırlanabilmesi için süre vererek duruşmayı erteledi. İddianameye göre, sanık Erkan Baykut'un olaydan önce maktule ait sosyal medya hesaplarını incelediği ve iş yerine keşif yaparak hazırlık yaptığı belirtiliyor.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler