Doğu Anadolu'da kış

Doğu Anadolu'da kış

Bölgede önceki günden beri devam eden kar yağışı etkisini azaltacak- Kar kalınlığı Ağrı'da 75, Erzurum'da 47, Tunceli'de 25, Iğdır'da 23, Kars'ta 19, Ardahan'da 17, Erzincan'da 5 santimetreye ulaştı

ERZURUM (AA) - Doğu Anadolu Bölgesi'ndeki yoğun kar yağışı bugün etkisini azaltacak.

Meteoroloji 12. Bölge Müdürlüğünden alınan bilgiye göre, bölge genelinde salı günü akşam saatlerinde başlayıp gece yoğunlaşan, zaman zaman tipiye dönüşen kar yağışının bugün etkisinin azalması bekleniyor.

Bölge genelinde havanın parçalı bulutlu, öğle saatlerine kadar Ağrı, Iğdır çevrelerinde çok bulutlu, aralıklı hafif kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Sıcaklığın mevsim normallerinin altında seyredeceği bölgede rüzgarın, kuzey ve kuzeybatıdan hafif, zaman zaman orta kuvvette eseceği öngörülüyor.

Bölgede gece en düşük hava sıcaklığı, sıfırın altında olmak üzere Erzurum'da 14, Erzincan'da 12, Ardahan'da 11, Kars'ta 10, Ağrı'da 8, Tunceli'de 5 ve Iğdır'da 3 derece ölçüldü.

Günün en yüksek sıcaklıklarının sıfırın altında olmak üzere Iğdır'da 1, Erzincan'da 3, Ağrı'da 4, Tunceli'de 5, Erzurum ve Kars'ta 7, Ardahan'da 8 derece olması öngörülüyor.

Kar kalınlıkları Ağrı'da 75, Erzurum'da 47, Tunceli'de 25, Iğdır'da 23, Kars'ta 19, Ardahan'da 17, Erzincan'da 5 santimetre ölçüldü.

Yetkililer, sabah ile gece saatlerinde kuvvetli buzlanma ve don beklendiğinden, başta sürücüler olmak üzere vatandaşlar ile ilgililerin dikkatli ve tedbirli davranması uyarısında bulundu.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı