Doğurganlık Oranındaki Azalışa Karşı Yeni Politikalar Hayata Geçiriliyor

Doğurganlık Oranındaki Azalışa Karşı Yeni Politikalar Hayata Geçiriliyor

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, doğurganlık oranındaki düşüşün önüne geçmek için çeşitli tedbirler aldıklarını ve yeni politikalar geliştirdiklerini açıkladı.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, doğurganlık oranındaki düşüşün önüne geçmek amacıyla bir dizi alternatif çözüm üzerinde çalıştıklarını belirtti. Doğum izinlerinin artırılmasından, kreş ve bakım süreçlerinin desteklenmesine, esnek ve uzaktan çalışma imkanlarına kadar birçok seçenek üzerinde durduklarını ifade eden Göktaş, “Bu konudaki politikalarımızı yeni kurduğumuz Aile ve Nüfus Politikaları Daire Başkanlığı çatısı altında çok yönlü olarak sürdürmeye devam edeceğiz” dedi.

Kabine Toplantısında Konuşuldu

Göktaş, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde gerçekleştirilen Kabine Toplantısı'nın ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı. Bir gazetecinin TÜİK verilerine de yansıyan doğurganlık oranının azalmasına yönelik yapılan çalışmalara ilişkin sorusu üzerine, konunun Türkiye'nin geleceği için çok önemli olduğunu vurguladı.

Bilim Kurulu Toplantısı ve Çalışmalar

Göktaş, geçen hafta gerçekleştirdikleri Bilim Kurulu toplantısında bu meseleyi ele aldıklarını ve Aile ve Toplum Komisyonu'nun kapsamlı bir rapor üzerinde çalıştığını belirtti. Ayrıca, ilgili kurum ve kuruluşlarla görüşmelere devam ettiklerini ve AK Parti'nin ilgili organlarının da doğum oranlarındaki düşüşü değerlendirmek ve buna karşı öneriler geliştirmek amacıyla çalıştaylar düzenlediğine dikkat çekti.

Yeni Modeller ve Çalışma Koşulları

Doğurganlık oranındaki düşüş ve nüfus riskleri konusunda dünyadaki örnekleri incelediklerini ve politikalarını geniş bir perspektifle oluşturmaya çalıştıklarını ifade eden Göktaş, “Doğum izinlerinin artırılmasından, kreş ve bakım süreçlerinin desteklenmesine ve esnek ve uzaktan çalışma gibi birçok alternatifi ele alıyoruz. Ülke kalkınmasına ve kadın istihdamının arttırılmasına da katkı sağlayacak yeni modeller için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Hayata geçireceğimiz yeni modellerle kadınların ev ve iş hayatı arasında tercih yapma zorunluluklarını ortadan kaldırmayı hedefliyoruz” dedi.

Engellilere Yönelik Düzenlemeler

Başka bir gazetecinin engellilere yönelik ÖTV'siz araç düzenlemesine ilişkin sorusu üzerine, Göktaş, engellilerin kazanılmış haklarının suistimal edilmesinin kamuoyunda rahatsızlık oluşturduğunu vurguladı. Çok sayıda şikayet aldıklarını belirten Göktaş, engellilere yönelik desteklerin suistimaline seyirci kalamayacaklarını ifade etti. Göktaş, “Engelli vatandaşlarımızı mağdur edecek herhangi bir düzenlemeyi asla hayata geçirmeyiz. Engelli vatandaşlarımızın araç alımlarında herhangi bir olumsuzluk yaşamamaları ve bu haklarını kullanmaktan mahrum kalmamaları için çalışmalarımızı sürdürüyoruz” dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler