Dolandırıldım diyen müteahhit dairenin kapısını betonla kapattı

Dolandırıldım diyen müteahhit dairenin kapısını betonla kapattı

Adana'da müteahhit Abdullah Kapan, daire satışında dolandırıldığını öne sürerek binanın girişine uyarı yazısı astı. Daireyi satın alan H.K. ise kendisinin dolandırılmadığını, evine girişte engellemeler yaşadığını belirtti.

Adana'da müteahhit Abdullah Kapan (46) ile daire sahibinin arasında yaşanan dolandırıcılık iddiaları, olayın karmaşıklığını ve hukuki sürecin uzunluğunu gözler önüne serdi. Kapan, daireyi satın alan kişinin kendisine karşılıksız çek verdiğini öne sürerek, bu kişi hakkında hukuki süreç başlattığını ve dolandırıldığını iddia etti. Kapan, dairenin el değiştirdiğini ve H.K. (52) isimli şahsın daireyi satın aldığını, ancak bu satışın da hileli olduğunu savundu.

Müteahhitten Uyarı: "Sorumlu Değiliz"

Dolandırıldığını öne süren müteahhit Abdullah Kapan, geçtiğimiz ay dairesinin kapısına duvar örerken binanın girişine "Firma dışında yapılan alım satımlardan doğacak mağduriyetten müteahhit firma kesinlikle sorumlu değildir" yazılı bir uyarı astı. Kapan, İhlas Haber Ajansı'na yaptığı açıklamada, "Benden daire alıp beni dolandıran şahıslar, bu kişinin tanıdıkları. Kendi paramın gittiğine yanmıyorum ama bu kişi dolandırıcılık yapıyor. Biz zararımızı istiyoruz. 2 milyon lira zararımız var. Dolandırıldığım için bu yazıyı asmak zorunda kaldım" dedi.

H.K.'nin Savunması ve Ailevi İddialar

Daireyi satın alan H.K.'nin yeğeni Mete K., amcasının babasını dolandırdığını öne sürdü. Mete K., babasının 14 yıldır mahkum olduğunu ve amcasının arazi satışından dolayı parayı yatırmadığını söyledi. Osmaniye'deki araziden hâlâ para alamadıklarını belirtti.

H.K. ise iddiaların gerçek dışı olduğunu, müteahhit Abdullah Kapan’ın kendisine evin kapısına duvar ördüğünü, Kapan'ın öne sürdüğü kişiyle herhangi bir bağlantısı olmadığını ve müteahhit ile mahkemelik olduklarını belirtti. H.K., arazinin tapulu olduğunu ve üzerine geçirme gibi bir durumun söz konusu olmadığını ifade etti.

Mahkeme Süreci Devam Ediyor

Hem müteahhit Abdullah Kapan'ın hem de daire sahibi H.K.'nin iddiaları karşılıklı olarak mahkemeye taşındı. Davanın sonucu, tarafların mağduriyetlerini ve iddialarını belirleyecek.

Dolandırıldım diyen müteahhit dairenin kapısını betonla kapattı

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler