Dolar milyarderleri listesindeki tek Türk: Hümeyra Gökçen Keskin

Dolar milyarderleri listesindeki tek Türk: Hümeyra Gökçen Keskin

Forbes, 2023 yılı dolar milyarderleri listesini açıkladı. Listeye göre, dünya genelinde milyarderlerin sayısı ve toplam servetleri artış gösterdi. Türkiye'den sadece Hümeyra Gökçen Keskin listeye girmeyi başardı.

Her yıl düzenli olarak açıklanan Forbes dolar milyarderleri listesi, bu yıl da gündemleri meşgul etti. 2023 yılı listesine 2 bin 871 kişi girmeyi başardı. Bu milyarderler arasında kadın milyarder sayısı ise 369'da kaldı. Listeye göre, servetini kendi kazanan milyarderler sadece yüzde 3,6'sını oluşturuyor.

Türkiye'den Tek Milyarder: Hümeyra Gökçen Keskin

Bu yıl Türkiye'den listeye giren tek kişi, Agrotech'in sahibesi Hümeyra Gökçen Keskin oldu. Keskin, 1,1 milyar dolarlık piyasa değeri bulunan serveti ile listeye girmeyi başardı. Ancak, derginin piyasaya çıkmasının ardından Keskin'in serveti 1 milyar doların altına indi. Keskin, tarım ve gıda sektöründe büyük hedeflere sahip olduklarını ve büyümeye devam edeceklerini belirtti. "İhracatla büyümeye ve dış ticaret açığımıza pozitif katkı sağlamayı oldukça önemsiyoruz," dedi. "Agrotech olarak tarımı ulusal güvenlik meselesi olarak görüyoruz ve önümüzdeki yıllarda da tarımsal üretimin her aşamasında üreticimize destek olmayı amaçlıyoruz."

Dünya Genelinde Milyarderlerin Sayısı Arttı

Bu yılki Forbes milyarderler listesi, dünya çapındaki milyarderlerin sayısının ve servetlerinin arttığını gösterdi. Milyarder sayısı, geçen yıla kıyasla 141 kişi artarak 2 bin 781'e çıktı. Milyarderlerin toplam servetleri de 2 trilyon dolar artışla 14,2 trilyon dolara yükseldi. Lüks eşya devi LVMH'nin Üst Yöneticisi Bernard Arnault, 233 milyar dolarlık servetiyle ikinci kez dünyanın en zengin kişisi olarak listenin başında yer aldı. Elon Musk, 195 milyar dolarlık servetiyle listenin ikinci sırasında yer alırken, Amazon'un kurucusu Jeff Bezos 194 milyar dolarlık servetiyle üçüncü oldu.

Türkiye'den Diğer Milyarderler

Ünlü ekonomi dergisi Forbes tarafından her yıl düzenli olarak açıklanan ve bu yıl 38. kez tekrarlanan dolar milyarderleri listesine Türkiye'den toplam 27 kişi girdi. Murat Ülker, 5 milyar dolarlık serveti ile listenin başında yer aldı. Bu yılki milyarderler listesi, dünya çapındaki milyarderlerin sayısının ve servetlerinin arttığını gösterdi.

Dolar milyarderleri listesindeki tek Türk: Hümeyra Gökçen Keskin

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler