Dondurma yerine dikenli incir

Dondurma yerine dikenli incir

Sıcaktan bunalan Adana halkı, seyyar tezgahlarda buz kalıpları arasında soğutulan ve tanesi 15 TL'den satılan dikenli incirle serinliyor.

Ülkemizin Akdeniz ve Ege Bölgelerinin kıyı şeridinde doğal olarak yetişen dikenli incir, yaz aylarında Adana'da büyük ilgi görüyor. Vücut direncini artırarak sindirim sistemini çalıştırdığına inanılan bu meyve, Adana'da hint inciri, frenk inciri ve babutsa gibi farklı isimlerle biliniyor. Dikenli incir, seyyar tezgahlarda dikenli kabukları temizlenerek buz kalıpları arasında soğutuluyor ve tanesi 15 TL'den satılıyor.

Dondurma yerine dikenli incir

Adana Sıcağında Dikenli İncir Keyfi

Sıcak havanın etkisini azaltmak isteyen Adanalılar, organik dikenli inciri büyük bir keyifle tüketiyor. Yaklaşık 35 yıldır dikenli incir satan Mesut Yılmaz, “20 TL ile açtık sezonu. Şu an 15 TL'ye veriyoruz tanesini. Hormonsuz ve doğal bir meyve. Böbrek taşlarına, kalbe ve göze iyi geliyor. Adana'da sıcak havada soğuk dikenli incirle insanları serinletiyoruz” dedi.

Dikenli İncirle Serinleyen Vatandaşlar

Adana'nın sıcağında serinlemek için dikenli incirin önemini vurgulayan Ömer Yeniay, “Az önce yedim, çok güzeldi. Adana sıcağında insana en iyi gelen şey bu. İçinizi soğutuyor, iyi geliyor. Bu havada bunu yemek lazım” şeklinde konuştu.

Dondurma yerine dikenli incir

Doğal Tedavi: Dikenli İncir

Kolon kanseri tedavi sürecinde dikenli incir tüketerek faydasını gördüğünü belirten Hakan Şenol, “Dikenli incir, doğal ve kendi başına yetişen nadir meyvelerden biri. Bağırsaklara büyük faydası var. Kolon kanseriyim ve tedavi sürecimde dikenli incirin çok faydasını gördüm. Bunu abartısız bir şekilde söylüyorum” dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.