Dr. Aydan Bulut Karslıoğlu, Sabri Ülker Bilim Ödülü'nü Kök Hücre Biyolojisi ile Kazandı

Dr. Aydan Bulut Karslıoğlu, Sabri Ülker Bilim Ödülü'nü Kök Hücre Biyolojisi ile Kazandı

Sabri Ülker Vakfı tarafından verilen Sabri Ülker Bilim Ödülü, Kök Hücre Biyolojisi alanında yaptığı çığır açan araştırmalarla Dr. Aydan Bulut Karslıoğlu’na verildi.

2016 yılından bu yana topluma bilimsel bilgileri en doğru şekilde ulaştırmayı amaçlayan Sabri Ülker Vakfı, bu yıl Sabri Ülker Bilim Ödülü’nü Berlin'deki Max Planck Moleküler Genetik Enstitüsü'nde Kök Hücre Kromatin Grubu’nun lideri Dr. Aydan Bulut Karslıoğlu'na verdi. Dr. Karslıoğlu, kök hücre biyolojisi ve embriyonik gelişim konusundaki öncü katkıları nedeniyle ödüle layık görüldü. Ödül, Yıldız Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ali Ülker ve diğer önemli isimler tarafından takdim edildi.

Bilimsel Araştırmaların Önemi

Yıldız Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ali Ülker, ödülün topluma ve insanlığa sunduğu katkıya dikkat çekerek, "Dünya genelinde yaklaşık 9 milyon bilim insanı, insanlığın karşı karşıya olduğu zorluklara çözüm üretmek için çalışıyor. Bilim insanlarımızın keşifleri, geleceği şekillendiren itici güçtür" dedi. Ayrıca, bilimsel araştırmaların önemi vurgulanarak, Sabri Ülker Bilim Ödülü’nün genç bilim insanlarını teşvik etme amacı taşıdığı belirtildi.

Dr. Aydan Bulut Karslıoğlu’nun Başarısı

Dr. Aydan Bulut Karslıoğlu, ödülü almasının kendisi ve ekibi için büyük bir motivasyon kaynağı olduğunu ifade etti. "Embriyonik kök hücre araştırmaları, hastalıkların tedavisinde büyük adımlar atılmasına yardımcı oldu ve bu ödül, bilimin toplum sağlığına katkısının ödüllendirilmesi anlamına geliyor" dedi.

Araştırmaların Geleceği

Dr. Karslıoğlu’nun çalışmaları, embriyonik diyapoz adı verilen bir mekanizmayı inceleyerek, kök hücrelerin potansiyellerini korumak için nasıl uykuya geçtiğini araştırıyor. Bu mekanizma, hastalıkların önlenmesinde çığır açabilecek potansiyele sahip.

Dr. Aydan Bulut Karslıoğlu Kimdir?

Aydan Bulut-Karslıoğlu, Orta Doğu Teknik Üniversitesi'nden kimya mühendisliği ve biyoloji alanlarında lisans derecelerini aldıktan sonra, Almanya'nın Freiburg kentindeki Max Planck İmmünobiyoloji ve Epigenetik Enstitüsü’nde doktora çalışmalarına başladı. Şu anda Berlin'deki Max Planck Moleküler Genetik Enstitüsü'nde Kök Hücre Kromatin Grubu’nun lideri olarak görev yapmaktadır.

Sabri Ülker Bilim Ödülü Hakkında

Sabri Ülker Bilim Ödülü, beslenme, metabolizma ve toplum sağlığı alanlarında genç Türk bilim insanlarını teşvik etmek amacıyla verilmektedir. Ödül, bilimsel olarak öncü özelliği taşıyan projelere verilmektedir ve bugüne kadar birçok başarılı bilim insanı bu ödülü kazanmıştır.

Dr. Aydan Bulut Karslıoğlu, Sabri Ülker Bilim Ödülü'nü Kök Hücre Biyolojisi ile Kazandı

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.