E-Ticaret Yapan Kadın Kooperatiflerine Tek Platformdan Erişim İmkanı

E-Ticaret Yapan Kadın Kooperatiflerine Tek Platformdan Erişim İmkanı

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, e-ticaret yapan kadın kooperatiflerine tek bir platform üzerinden erişim imkanı getireceklerini açıkladı.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Uluslararası Kooperatifler Günü kapsamında yaptığı açıklamalarda, kooperatiflerin sürdürülebilir kalkınma ve istihdam yaratmada kritik bir rol oynadığını vurguladı. Göktaş, Ticaret Bakanlığı ve Tarım ve Orman Bakanlığı ile imzaladıkları Kadın Kooperatiflerinin Güçlendirilmesi İşbirliği Protokolü sayesinde 81 ilde çeşitli faaliyetler yürüttüklerini belirtti.

Kadın kooperatiflerini desteklemeye yönelik projelere devam ettiklerini ifade eden Bakan Göktaş, “Kadınlar, kooperatifler aracılığıyla ekonomik güçlerini bir araya getirerek kendi iş fırsatlarını oluşturuyor ve yaşam kalitelerini yükseltiyorlar” dedi. Kadın Kooperatifleri Çalışma Grupları aracılığıyla 910 çalıştay ve bilgilendirme toplantısı düzenlediklerini ve toplamda 1.012 yeni kadın kooperatifinin kurulmasına destek olduklarını açıkladı. Ayrıca, ürün geliştirme, gıda güvenliği ve ürün hikayeleştirme gibi konularda 1200 kişiye eğitim verdiklerini belirten Göktaş, bu faaliyetlerden yaklaşık 45 bin kişinin faydalandığını dile getirdi.

"Ben De Varım" Uygulaması Devreye Giriyor

Bakan Göktaş, kooperatiflerin ürünlerinin coğrafi işaret almasına yardımcı olduklarını ve kadın kooperatiflerinin görünürlüğünü artırmak amacıyla e-ticaret yapan kadın kooperatiflerinin web sayfalarına tek bir platformdan erişim imkanı sunacaklarını açıkladı. Bu doğrultuda, https://kadingirisimci.gov.tr/ adresinde "Ben De Varım" uygulamasını kullanıma açtıklarını duyurdu. Göktaş, "Bu adım ile e-ticaret yapan kadın kooperatiflerinin web sayfalarına tek bir platform üzerinden erişim imkanı getiriyoruz" dedi.

IPARD Programı ve Kırsal Kalkınma

Kooperatiflerin kadınlar için önemine dikkat çeken Bakan Göktaş, Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) ile imzalanan "IPARD Programına İlişkin İşbirliği Protokolü" kapsamında kadın girişimcilerin ve kadın kooperatiflerinin kırsal kalkınma desteklerinden daha etkin faydalanmalarını sağlayacaklarını belirtti. Ayrıca, kırsalda yaşayan kadınlara ücretsiz "TKDK Proje Hazırlama Eğitimi" verileceğini müjdeleyen Göktaş, "Bakanlık olarak ivme kazandırdığımız kadın girişimciliği çalışmalarını TKDK ile iş birliğinde daha da çok kadına ulaşarak yaygınlaştırmayı hedefliyoruz" dedi.

Bakan Göktaş, kadın kooperatiflerinin güçlendirilmesi için kararlılıkla çalışmalarını sürdüreceklerini vurgularken, tüm kooperatiflerin 6 Temmuz Uluslararası Kooperatifler Günü’nü kutladı.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.