Ece Üner Konya'ya Laf Attı Baltayı Taşa Vurdu

Ece Üner Konya'ya Laf Attı Baltayı Taşa Vurdu

Halk TV sunucusu Ece Üner, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay’a yönelik eleştirilerde bulundu. Üner, Altay'ın Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı Birleşmiş Milletler'de karşıladığı için tepki gösterdi. Üner'in gerçeği unuttuğu ortaya çıktı.

Ece Üner'den Uğur İbrahim Altay'a Tepki

Halk TV’de 24 Eylül tarihinde sunduğu “Halk Ana Haber” programında konuşan Ece Üner, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı 79. Birleşmiş Milletler Genel Kurul toplantısında karşılayan Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay ve Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin'i eleştirdi. Üner, "Neden Birleşmiş Milletler Genel Kurulu'ndalar?" diye sorarak, "Milyonlarca para New York’a akıtıldı" iddiasında bulundu.

Gerçekler Ortaya Çıktı: Altay Görevliydi

Ancak Üner’in eleştirisinin ardından ortaya çıkan gerçekler, durumun farklı olduğunu gösterdi. Fatma Şahin ve Uğur İbrahim Altay, Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri António Guterres tarafından Yerel ve Bölgesel Yönetimler Danışma Grubu'na üye olarak atanmıştı. Bu görevlendirme, BM toplantısında bulunmalarının temel nedeni olarak öne çıktı.

Uğur İbrahim Altay'ın UCLG Başkanlığı

Eleştirilerin odağındaki Uğur İbrahim Altay, aynı zamanda uluslararası bir görev de yürütüyor. Altay, 16 Haziran 2022 tarihinde Birleşmiş Kentler ve Yerel Yönetimler Teşkilatı (UCLG) Başkanlığı görevini devralmıştı. Bu görev, Altay’ın uluslararası arenada yer almasını ve yerel yönetimlerle ilgili çalışmalar yürütmesini gerektiriyor.

Ece Üner’in iddiaları, Altay’ın BM’deki resmi görevleri ışığında ters köşe oldu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum