Ek Kontenjanla Yerleşen Öğrencilerin Yurt Başvuru Sonuçları Açıklandı

Ek Kontenjanla Yerleşen Öğrencilerin Yurt Başvuru Sonuçları Açıklandı

Üniversitelere ek kontenjan, özel yetenekle yerleşen, yatay/dikey geçiş yapan ve yüksek lisans/doktora öğrencilerinin 2024-2025 eğitim yılı Gençlik ve Spor Bakanlığı yurt başvuru sonuçları açıklandı.

2024-2025 eğitim-öğretim yılı için ek kontenjanla üniversitelere yerleşen öğrencilerin Gençlik ve Spor Bakanlığı (GSB) yurt başvuru sonuçları açıklandı. Ayrıca, özel yetenek sınavları ile yerleşen, yatay/dikey geçiş yapan öğrenciler ile yüksek lisans ve doktora öğrencileri de başvuru sonuçlarını e-Devlet üzerinden öğrenebilecek.

Kayıt İçin Son Tarih 13 Ekim

Yurtlara yerleşmeye hak kazanan öğrenciler, kayıt işlemlerini 13 Ekim Pazar günü saat 23.00'e kadar e-Devlet üzerinden tamamlamak zorunda. Kayıt işlemlerinin geçerli olabilmesi için, öğrencilerin ilk kayıt ücretini ödemesi ve e-Devlet'te yer alan taahhütnameyi onaylaması gerekiyor. Bu iki işlem tamamlandığında yurt kaydı da resmi olarak yapılmış olacak.

Yedek Yerleştirme Süreci Devam Edecek

Yedek sırada bekleyen öğrenciler için yerleştirme süreci devam edecek. Her hafta güncellenen yedek listeleri takip eden öğrenciler, sıralarına göre yerleştirilme şansı bulacaklar. Yurt başvuru ve kayıt işlemlerinde sorun yaşayan öğrenciler, 7/24 hizmet veren ALO GSB (444 0 472) hattından destek alabilecek.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.