Emekli Maaşlarına Zam Teklifi TBMM Plan Bütçe Komisyonu'nda Görüşülmeye Başladı

Emekli Maaşlarına Zam Teklifi TBMM Plan Bütçe Komisyonu'nda Görüşülmeye Başladı

AK Parti'nin sunduğu kanun teklifiyle en düşük emekli maaşı 12 bin 500 liraya çıkarılacak.

AK Parti TBMM Grup Başkanı Abdullah Güler tarafından sunulan Vergi Kanunları ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda görüşülmeye başlandı. Kanun teklifi, emeklilere yönelik önemli değişiklikler içeriyor.

Kanun Teklifinin Sunumu ve İlk Görüşmeler

AK Parti Samsun Milletvekili Mehmet Muş başkanlığında, bugün saat 14.30'da TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda görüşülmeye başlanan kanun teklifi, emeklilere yönelik maaş artışını da kapsıyor.

Muhalefetten İlk Tepkiler

Komisyonun başlangıcında söz alan CHP İzmir Milletvekili Rahmi Aşkın Türeli, kanun teklifinin Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından hazırlandığını belirterek, ilgili bakanın komisyonda bulunmamasını eleştirdi. Türeli, "Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in burada olmasını ve teklifi bizzat sunmasını istiyoruz" dedi.

İYİ Parti Samsun Milletvekili Erhan Usta da teklifte yer almayan maddelerin de tartışılması gerektiğini vurgulayarak, "Bu paketi hazırlayan Hazine ve Maliye Bakanlığı olduğu için bakanın burada olması gerektiğini düşünüyoruz" ifadelerini kullandı.

AK Parti'den Yanıt

AK Parti Ankara Milletvekili Orhan Yegin, muhalefetin eleştirilerine karşılık vererek, "Bu kanun teklifi milletvekillerimizin imzasıyla sunulmuştur. Elbette Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın da talepleri dikkate alınmıştır" şeklinde konuştu.

Kanun Teklifinin Detayları

AK Parti Denizli Milletvekili Nilgün Ök, 53 maddeden oluşan kanun teklifinin sunumunu gerçekleştirdi. Ök, teklifin vergi ve sosyal güvenlik mevzuatında çeşitli düzenlemeler içerdiğini belirtti.

Emekli Maaşlarına Zam

Ök, kanun teklifinin önemli maddelerinden birinin en düşük emekli maaşının 10 bin liradan 12 bin 500 liraya yükseltilmesi olduğunu vurguladı. Ök, "Bu düzenlemeyle 3,7 milyon emeklimizin maaşını artırıyoruz. 2024 yılı bütçesine ilave maliyeti 33,2 milyar liradır" dedi.

Vergi Düzenlemeleri

Ök, kanun teklifinin amacının az kazanandan az, çok kazanandan çok vergi alınması olduğunu belirterek, "Sosyal medya üzerinden yapılan algıların aksine, dar gelirli vatandaşlarımız ve emeklilerimiz için yeni bir vergi yükü getirmiyoruz" ifadelerini kullandı.

Emekli Maaşlarına Zam Teklifi TBMM Plan Bütçe Komisyonu'nda Görüşülmeye Başladı

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.