Emekli Olacaklar İçin 2025 Yılına Özel Düzenleme Bekleniyor

Emekli Olacaklar İçin 2025 Yılına Özel Düzenleme Bekleniyor

Sosyal Güvenlik Başuzmanı İsa Karakaş, 2025 yılında emekli olacakların maaş kayıplarını önlemek için 2024 yılı parametrelerinin kullanılabileceğini duyurdu.

Enflasyonun düşüşe geçmesi, yeni yılda emekli olacak kişilerin maaşlarını olumsuz yönde etkileyebilir. 31 Aralık 2024 tarihine kadar emeklilik dilekçesi verenler, 1 Ocak 2025’ten sonra başvuranlara göre yaklaşık yüzde 30 daha yüksek maaşla emekli olacak. Bu fark, emeklilerin ömür boyu alacakları aylıkları da etkileyecek.

Çalışmalar ve Olası Formüller

İsa Karakaş, 2025 yılında emekli olacakların mağdur olmaması için çalışmalar yapıldığını belirterek, “Şu anda sadece konuşulan formüller var. Bunlar arasında, 2024 yılında emekli olacakların güncelleme katsayısının baz alınması veya kat sayı sisteminin göz önünde bulundurulması gibi senaryolar mevcut” dedi.

Güncelleme Katsayısı ve Farklar

Karakaş, emeklilik maaşındaki farklılıkların güncelleme katsayısından kaynaklandığını ifade ederek, “2024 yılında emekli olanlar için baz alınan güncelleme katsayısı, 2025’e göre avantajlı. Bu nedenle, 2025’te emekli olacakların, 2024 yılı parametreleriyle hesaplanması gerektiği düşünülüyor” diye ekledi.

Emekli Sandığı Sistemi Diğerleri İçin de Geçerli Olabilir

Mevcut maaş sisteminde SSK ve BAĞ-KUR’lular için emekli sandığı sisteminin uygulanabileceğini belirten Karakaş, “Emekli sandığı sistemi, enflasyondan daha az etkileniyor ve yıllar itibariyle büyük farklar oluşmuyor. Bu sistem, tüm sosyal güvenlik sistemleri için kullanılabilir” şeklinde konuştu.

Bu bilgiler ışığında, 2025 yılında emekli olacak bireylerin daha iyi bir maaş almak için gerekli adımları atmaları ve gelişmeleri yakından takip etmeleri önem arz ediyor.

Emekli Olacaklar İçin 2025 Yılına Özel Düzenleme Bekleniyor

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.