Emekliye ve Asgari Ücrete Zam Yok Herkes Memura Çalışıyor

Emekliye ve Asgari Ücrete Zam Yok Herkes Memura Çalışıyor

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, TBMM'de kabul edilen kanun teklifiyle sendikalı memurların 641,81 TL Toplu Sözleşme İkramiyesi alacağını duyurdu.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu'nda kabul edilerek yasalaşan kanun teklifiyle sendikalı memurların Toplu Sözleşme İkramiyesi olarak 641,81 TL alacağını açıkladı. Bu düzenleme, sendikalı tüm memurların bu ikramiyeden faydalanmasını sağlayacak.

Anayasa Mahkemesi'nin İptal Kararı ve Yeni Düzenleme

Bakan Işıkhan, açıklamasında daha önceki dönemde 7. Dönem Kamu Toplu Sözleşmesi'nde memurlar için bu ikramiyenin kazanıldığını, ancak CHP'nin Anayasa Mahkemesi'ne başvurmasıyla bu kazanımın iptal edildiğini hatırlattı. İptal kararı sonrasında kamu görevlilerinin aylıklarında azalma meydana geldiğini belirten Işıkhan, yeni düzenleme ile bu kaybın telafi edileceğini vurguladı.

Cumhur İttifakı Milletvekillerine Teşekkür

Bakan Vedat Işıkhan, sendikalı memurların haklarını korumak için yapılan bu düzenlemenin yasalaşma sürecinde emeği geçen Cumhur İttifakı Milletvekillerine teşekkür etti. İkramiye düzenlemesi, sosyal diyalog zemininde sendika ve konfederasyonlarla yürütülen çalışmaların bir sonucu olarak hayata geçirildi.

Emekçilerin Yanında Olmaya Devam

Vedat Işıkhan, açıklamasını "Biz emekçilerimizin, memurlarımızın kazanımlarının her zaman yanındayız" diyerek sonlandırdı. Yeni kanun teklifi ile sendikalı memurların haklarının korunması ve iyileştirilmesi için atılan bu adım, kamu çalışanları arasında memnuniyetle karşılandı.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum