Emlakçılara Bakanlıktan Ceza Yağdı

Emlakçılara Bakanlıktan Ceza Yağdı

Gayrimenkul Uzmanı Şule Alp Duman, konut kredisi faiz oranlarında beklenen düşüş nedeniyle bazı emlak ilanlarında fiyat artışlarına gidildiğini, bu durumu fırsata çevirenlere ağır cezalar uygulandığını belirtti.

Konut kredisi faiz oranlarında düşüş beklentisi, emlak piyasasında hareketliliğe neden oldu. Gayrimenkul Uzmanı Şule Alp Duman, bazı emlak ilanlarında faiz indirimine yönelik spekülasyonlarla fiyat artışlarının yapıldığını açıkladı.

Duman, "Bakanlık, ilan sitelerindeki taşınmaz ilanlarını titizlikle takip ediyor ve gerekli tedbirleri alıyor. Fiyat manipülasyonlarının önüne geçmek ve tüketici haklarını korumak amacıyla denetimler yoğun şekilde sürdürülüyor" dedi.

Fahiş Fiyat Artışlarına 89 Milyon Lira Ceza

Bakanlık, ilan sitelerinden düzenli olarak fiyat değişimlerine ilişkin veri topladığını ve haksız ticari uygulamada bulunan emlak işletmelerine ceza kestiğini duyurdu. Duman, son bir yılda fahiş fiyat artışı yaptığı tespit edilen 890 emlak işletmesine 89 milyon lira ceza verildiğini söyledi. İlerleyen dönemde kredi faiz oranlarındaki düşüşü fırsata çevirmeye çalışan işletmelere de göz açtırılmayacağını belirten Duman, "Vatandaşların bu tür işletmeleri Bakanlığa bildirmesi büyük önem taşıyor" diye ekledi.

Bakanlık, mevzuata aykırı hareket eden işletmelere 15 bin 846 liradan 475 bin 380 liraya kadar para cezası uygulanacağını duyurdu.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.