En düşük memur maaşı ne kadar olur?

En düşük memur maaşı ne kadar olur?

Sosyal Güvenlik Başuzmanı İsa Karakaş, memur ve memur emeklilerinin Temmuz ayında alacakları zam oranlarına ilişkin önemli değerlendirmelerde bulundu.

Temmuz Zam Oranı ve Enflasyon Farkı

Sosyal Güvenlik Başuzmanı İsa Karakaş, memur ve memur emeklilerinin maaşlarına Temmuz ayında yapılacak zam oranlarını İhlas Haber Ajansı'na (İHA) değerlendirdi. Karakaş, SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin maaşlarına Ocak ve Temmuz olmak üzere yılda iki kez zam yapıldığını belirterek, 6 aylık enflasyon rakamlarının Ocak ve Temmuz dönemindeki toplu sözleşme zammı üzerine eklenerek hesaplandığını ifade etti.

Ocak ayında memur ve memur emeklilerine yapılan yüzde 15'lik toplu sözleşme zammının ardından Temmuz ayında yüzde 10'luk bir zam yapılacağı belirtildi. 5 aylık enflasyon verilerine göre yüzde 22,72 olarak belirlenen enflasyon farkının, Temmuz ayında maaşlara yansıtılacağı ifade edildi. Bu durumda, memur ve memur emeklilerine Temmuz ayında yüzde 17,32 oranında bir zam yapılacağı öngörülüyor. Ancak kesin zam oranları 3 Temmuz'da açıklanacak.

En Düşük Memur Maaşı 39 Bin 595 TL Olacak

İsa Karakaş, 3 Temmuz'da açıklanacak enflasyon verilerine göre memur maaşlarının nasıl etkileneceğine dair öngörülerde bulundu. Karakaş, 5 aylık enflasyon verilerinin ardından Haziran ayı beklentilerine göre memur ve memur emeklilerine, SSK ve Bağ-Kur emeklilerinden farklı olarak yüzde 20,5 civarında bir güncelleme beklediklerini ifade etti. Bu bağlamda, en düşük memur maaşının yaklaşık 39 bin 595 TL olacağını belirtti.

En Düşük Emekli Maaşı 17 Bin 761 TL Olacak mı?

Karakaş, memur emeklilerinin maaşlarının da memurlara endeksli olarak artırıldığını belirtti. 6 aylık enflasyon verilerine göre, en düşük emekli maaşının 17 bin 761 TL olmasını beklediklerini ifade etti. Önceki güncellemelerde SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin maaşlarının, memur emeklilerine göre 11,5 puan daha düşük olduğunu hatırlatan Karakaş, devlet desteğiyle bu farkın kapatıldığını belirtti. Temmuz ayında ise memur emeklilerinin, SSK ve Bağ-Kur emeklilerinden 5 puan daha düşük bir güncelleme almasının söz konusu olabileceği ve bu durumda hükümetin bir eşitleme yapabileceğini vurguladı. Eğer bu eşitleme yapılırsa, en düşük memur emeklisi maaşının 18 bin 572 TL'ye çıkabileceği ifade edildi.

En düşük memur maaşı ne kadar olur?

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler