Erdoğan’dan BM’de tarihi Gazze ayarı

Erdoğan’dan BM’de tarihi Gazze ayarı

Birleşmiş Milletler Genel Kurulu'nun 79. oturumunda Cumhurbaşkanı Erdoğan, İsrail'in Filistin'e yönelik saldırılarını sert bir dille eleştirdi.

Erdoğan’dan İsrail’e Soykırım Eleştirisi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Birleşmiş Milletler Genel Kurulu'na hitaben yaptığı konuşmada, İsrail'in Filistin'e yönelik saldırılarını soykırım olarak nitelendirdi. Erdoğan, "İsrail, Filistin halkına etnik temizlik uygulamakta ve apaçık bir soykırım gerçekleştirmektedir" ifadelerini kullanarak, bu duruma kayıtsız kalan uluslararası toplumu eleştirdi.

Gazze'deki Katliamlar ve BM'nin Tutumu

Erdoğan, Gazze'de yaşanan acımasız saldırılara dikkat çekerek, "41 bin insan acımasızca hayattan koparıldı, camiler, kiliseler ve hastaneler hedef alındı. Gazze, dünyanın en büyük çocuk ve kadın mezarlığı haline geldi" dedi. BM Güvenlik Konseyi'ni eleştirerek, "Gazze'de yaşanan soykırıma karşı neyi bekliyorsunuz?" diye sordu.

"Netanyahu, Hitler Gibi Durdurulmalı"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İsrail Başbakanı Netanyahu’yu Hitler’e benzeterek, "Nasıl Hitler insanlığın ittifakıyla durdurulduysa, Netanyahu da insanlığın ittifakıyla durdurulmalıdır" dedi. Ayrıca, Filistin halkının meşru direniş hakkını savunarak, "Filistinlilerin direnişi asildir, kahramancadır" ifadesini kullandı.

Kıbrıs ve Uygur Türkleri Konusu

Konuşmasında Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin (KKTC) tanınması gerektiğini vurgulayan Erdoğan, federasyon modelinin geçerliliğini yitirdiğini belirtti. Ayrıca, Uygur Türklerinin haklarının korunması için Çin'le yakın diyalog içerisinde olduklarını ifade etti.

İslamofobiyle Mücadele ve Cinsiyetsizleştirme Eleştirisi

Erdoğan, BM’de "İslamofobiyle Mücadele Özel Temsilcisi" atanmasını beklediklerini belirterek, İslamofobiye karşı mücadelede daha fazla adım atılması gerektiğini vurguladı. Ayrıca, Olimpiyat Oyunları açılışında yaşanan cinsiyetsizleştirme tartışmalarına değinerek, bu durumu kutsala ve fıtrata karşı bir savaş olarak nitelendirdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.