Ereğli’de Son 1 Ayda 58 Yaralamalı Trafik Kazası: 84 Kişi Yaralandı

Ereğli’de Son 1 Ayda 58 Yaralamalı Trafik Kazası: 84 Kişi Yaralandı

Konya’nın Ereğli ilçesinde trafik kazaları artış gösteriyor. Eylül-Ekim döneminde yapılan denetimlerde 1.458 motosiklet ve motorlu bisiklet kontrol edildi; 652 sürücüye çeşitli cezalar uygulandı.

Konya’nın Ereğli ilçesinde son bir ayda gerçekleşen yaralamalı trafik kazalarının sayısı endişe verici boyutlara ulaştı. Toplamda 58 kazada, 84 vatandaş yaralandı. Bu kazalara karışan araçların önemli bir kısmını motosiklet ve motorlu bisikletler oluşturuyor.

Ereğli Emniyet Müdürlüğü'nden Yoğun Denetim

Ereğli İlçe Emniyet Müdürlüğü, ilçedeki trafik güvenliğini sağlamak amacıyla motosiklet ve motorlu bisiklet denetimlerine hız kesmeden devam ediyor. Yapılan açıklamada, 1 Eylül-2 Ekim 2024 tarihleri arasında yapılan denetimlerde toplamda 1.458 motosiklet ve motorlu bisikletin kontrol edildiği bildirildi.

652 Sürücüye Cezai İşlem Uygulandı

Denetimler sonucunda eksiklikleri tespit edilen 652 motosiklet ve motorlu bisiklet sürücüsüne, Karayolları Trafik Kanunu kapsamında cezai işlem uygulandı. Bu işlemler arasında, 193 sürücüye kask takmamak, 17 sürücüye ise abartılı egzoz kullanarak çevreyi rahatsız etmek gibi gerekçeler yer aldı.

Ehliyetsiz Sürücülere İdari Yaptırım

Denetimlerde, ehliyetsiz araç kullanan ve kullandıran 157 motosiklet sürücüsü ile araç sahibine de idari işlem uygulandı. Ayrıca, eksiklikleri tespit edilen 81 motosiklet ve motorlu bisiklet trafikten men edildi. Ereğli Emniyet Müdürlüğü, ilçe halkının can ve mal güvenliğini koruma adına bu denetimlerin hassasiyetle sürdürüldüğünü belirtti.

Ereğli İlçe Emniyet Müdürlüğü’nün açıklamasına göre, motosiklet ve motorlu bisiklet denetimleri hız kesmeden devam edecek.

Ereğli’de Son 1 Ayda 58 Yaralamalı Trafik Kazası: 84 Kişi Yaralandı

Ereğli’de Son 1 Ayda 58 Yaralamalı Trafik Kazası: 84 Kişi Yaralandı

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.