Eski ehliyetlerin son kullanma tarihi doluyor

Eski ehliyetlerin son kullanma tarihi doluyor

Eski tip ehliyet sahiplerinin, belgelerini 31 Aralık 2024'e kadar yenilemesi gerekiyor. Bursa İl Nüfus ve Vatandaşlık Müdürlüğü, son günlerde oluşabilecek yoğunluğa karşı sürücüleri uyardı ve erken başvuru çağrısında bulundu.

Bursa İl Nüfus ve Vatandaşlık Müdürlüğü, eski tip ehliyet sahiplerini uyardı ve sürücülerin 31 Aralık 2024'e kadar ehliyetlerini yenilemeleri gerektiğini hatırlattı. Yıl sonuna yaklaştıkça artacak başvuru yoğunluğunu önlemek amacıyla, sürücülerin bu işlemi son günlere bırakmaması gerektiğini belirtti.

Müdürlük tarafından yapılan açıklamada, 1 Ocak 2016'dan önce düzenlenmiş olan ehliyetlerin yıl sonuna kadar yeni tip ehliyetlerle değiştirilmesi gerektiği vurgulandı. Sürücü belgesi yenileme işlemi için gereken belgeler ise şöyle sıralandı:

  • Sürücü sağlık raporu
  • Son 6 ayda çekilmiş biyometrik fotoğraf
  • 15 lira yenileme ücreti

Bursa İl Nüfus Müdürlüğü, başvuruların tüm nüfus müdürlüklerinde yapılabileceğini belirtti. Ayrıca, eski sürücü belgelerinin 31 Aralık 2024'ten sonra geçersiz hale geleceği ve bu tarihten sonra harç ücreti, değerli kağıt bedeli ve vakıf payı bedelinin tam olarak yatırılması gerektiği açıklandı.

Nüfus Cüzdanı Sahiplerine Çağrı: Kimlik Kartı Almak Çok Kolay

Müdürlük ayrıca, hala nüfus cüzdanı kullanan vatandaşları kimlik kartı başvurusu yapmaya davet etti. Kimlik kartı sahibi olmanın kolay bir süreç olduğunu vurgulayan müdürlük, kimlik kartı başvuru ücreti olan 130 liranın, vergi daireleri, PTT şubeleri, anlaşmalı bankalar veya dijital olarak anlaşmalı bankaların internet şubeleri aracılığıyla yatırılabileceğini bildirdi.

Yeni kimlik kartı başvurusunda gereken belgeler arasında, son 6 ay içinde çekilmiş biyometrik fotoğraf ve randevu alındıktan sonra yapılacak başvuru bulunuyor. Nüfus müdürlüğüne başvuru sonrası kimlik kartlarının kısa sürede teslim edileceği de eklendi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.