Etimesgut Belediyesi’nde Skandal İşten Çıkarmalar: 9 İşçi Haksız Yere Suçlandı

Etimesgut Belediyesi’nde Skandal İşten Çıkarmalar: 9 İşçi Haksız Yere Suçlandı

Erdal Beşikçioğlu'nun belediye başkanı olduğu Etimesgut Belediyesi'nde, Türk Tarih Müzesi'nde görev yapan 9 işçinin haksız yere işten çıkarıldığı iddia edildi.

Etimesgut Belediyesi Türk Tarih Müzesi’nde görevli 9 işçi, 31 Mart Yerel Seçimlerinin ardından işten çıkarıldı. İşçiler, kendilerine hiçbir delil olmaksızın ahlaksızlık suçlaması yöneltildiğini ve SGK İş Çıkarma Kodu 42 kapsamında işten çıkarıldıklarını açıkladı. 3 işçi İhlas Haber Ajansı'na yaptıkları açıklamada yaşadıkları mağduriyeti dile getirdi.

İşçilerden Agah Çağatay, "Erdal Bey, seçim öncesinde kimseyi işten çıkarmayacağını söylemişti. Ancak biz, ahlaksızlıkla suçlanıp işimizden olduk. Bu suçlama nedeniyle başka iş bulamıyoruz" dedi.

"İngilizce Sınavı Usulsüz Yapıldı"

İşçilerden Agah Çağatay, Türk Tarih Müzesi personeline yapılan İngilizce sınavının usulsüz olduğunu ve sınavın herhangi bir komisyon gözetiminde yapılmadığını belirtti. Çağatay, "Sınavı kimin yaptığı belli değil. Bu sınavda başarısız olduğumuz gerekçesiyle işimizden olduk. Ancak sınava hiç girmeyen arkadaşlarımız görevlerine devam ediyor" ifadelerini kullandı.

İşten çıkarılan bir diğer işçi, Fatma Gül Konuk ise, 12 yıldır belediyede hizmet verdiğini ve ahlaksızlık suçlaması nedeniyle SGK Kod 42'den dolayı işten çıkarıldığını belirtti. "Ortada hiçbir ispat ve kanıt yok. Tazminatlarımızı da alamadık" dedi.

"Sınav Sonucu Bildirilmedi"

Furkan Taş, Türk Tarih Müzesi’nde çalışırken düzmece bir İngilizce sınavına tabi tutulduğunu ve sınav sonucunun kendilerine bildirilmediğini söyledi. Taş, "Sınavı düzenleyen bir komisyon yoktu ve bize sınav sonucu dahi bildirilmedi. İngilizce bilmediğimiz iddia edilerek işten çıkarıldık" dedi. Taş, SGK Kod 42 ve ilgili maddeler gerekçe gösterilerek işten çıkarıldıklarını ve bu durumun haksız olduğunu savundu.

Etimesgut Belediyesi’nde Skandal İşten Çıkarmalar: 9 İşçi Haksız Yere Suçlandı

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.