Eylem Büyüyor: Ritim Tekstil Kapandı 250 İşsiz Daha

Eylem Büyüyor: Ritim Tekstil Kapandı 250 İşsiz Daha

Yozgat’ta Ritim Tekstil Fabrikası’nın kapatılması sonrası, işten çıkarılan 250 işçi, hakları için fabrika önünde eylem yaptı. İşçiler, tazminatsız bir şekilde işten çıkarıldıklarını ve mağdur olduklarını ifade etti.

Yozgat Organize Sanayi Bölgesi’nde 2014 yılında faaliyete geçen Ritim Tekstil Fabrikası, kapanma kararı alarak işçilerini habersiz ve tazminatsız işten çıkardı. Fabrikada çalışan 250 işçi, durumlarını öğrenir öğrenmez fabrika önünde toplanarak eylem yaptı. İşçiler, işten çıkarıldıkları sırada hesaplarına avans yatırıldığını fark ederek fabrikanın kapandığını öğrendiklerini belirttiler.

Eylem sırasında, işçiler, haklarının verilmesini talep ederek "Fabrikadaki her şeyi satmışlar, kaçmış gitmişler, insanları mağdur ettiler. Bizlerin hakkı ne olacak?" şeklinde açıklamalarda bulundular. Jandarma, olası olaylara karşı fabrikada güvenlik önlemi aldı.

Mağduriyet ve Hükümetin Sessizliği

İşçiler, mağduriyetlerini dile getirerek "İflas ettiler dediler, çektiler gittiler, bizim de haberimiz yoktu. Bu kadar insanın emeği yok mu?" ifadelerini kullandı. İşçi temsilcisi Şükrü Çetin, "Yozgat'ta daha önce de bu tür olaylar yaşandı. Devlet, işçinin yanında olmalı. 250 kişi, beş tane çocuğuna bakıyor, 3 bin kişiye çıkıyor. Biz ne yapalım?" dedi.

Çetin, eylem sırasında işçilerin destek beklediğini ve Yozgat milletvekillerinin nerede olduğunu sordu. "Sesimizi duyacaklar, bir çaresine baksınlar" diyerek taleplerini yineledi.

Ritim Tekstil'in kapanması, Yozgat'taki işsizlik sorununu derinleştirirken, işçilerin hakları için verdikleri mücadele dikkat çekti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.