Eylem Tok ve oğlu ABD’de hakim karşısına çıktı

Eylem Tok ve oğlu ABD’de hakim karşısına çıktı

Eyüpsultan'da meydana gelen kazada Oğuz Murat Aci'nin ölümüne neden olan Eylem Tok ve oğlu T.C., ABD'de hakim karşısına çıktı. Acılı baba Özer Aci, adaletin yerini bulması için mücadeleye devam edeceklerini söyledi.

Eyüpsultan Kemerburgaz'da 1 Mart 2024 tarihinde yaşanan trajik kaza, Oğuz Murat Aci'nin hayatını kaybetmesine neden oldu. Kazaya karışan Eylem Tok ve oğlu T.C., kazanın ardından yurt dışına kaçmışlardı. T.C.'nin lüks otomobiliyle ATV'lerini yol kenarına çeken kişilere çarpması sonucu 29 yaşındaki Oğuz Murat Aci hayatını kaybetti.

ABD'de Yakalanma ve Tutuklama Süreci

Kaçış ve Kırmızı Bülten

Kaza sonrası Mısır üzerinden ABD'ye kaçan Eylem Tok ve oğlu T.C. için kırmızı bülten çıkarılmıştı. Yaklaşık 3,5 ay sonra ABD'de yakalanan anne ve oğlu, hakim karşısına çıktı ve tutukluluk hallerinin devamına karar verildi. Duruşma 20 Haziran'a ertelendi.

Acılı Ailenin Tepkisi ve Adalet Mücadelesi

Acılı Anne Pervin Aci'nin İsyanı

Murat Aci'nin annesi Pervin Aci, Eylem Tok'un oğlunu ABD'de okula yazdırmasını eleştirerek, "Çocuğunu okula veriyor, oraya yerleşmeye kalkıyor. O çocuk Boston'da niye okula yazılsın? Benim oğlumda olur" dedi.

Babası Özer Aci: "Pes Etmeyeceğim"

Adalet İçin Mücadele

Baba Özer Aci, Eylem Tok'un ABD'deki avukatıyla anlaşmazlık yaşadığını belirterek, adaletin yerini bulması için mücadeleye devam edeceklerini söyledi. "Takipçisi olacağız, ben pes etmeyeceğim, vazgeçmeyeceğim" ifadelerini kullandı.

Yargılama Süreci ve Kamuoyunun Desteği

Adalet Bakanı ve Cumhurbaşkanı'na Teşekkür

Acılı aile, Türkiye'deki yetkililere teşekkür ederek, ABD'de Türklerin kendilerine destek verdiğini belirtti. Özer Aci, "Kırmızı bültenin sonuç vermesi devletimin, milletimin aynı zamanda benim çabalarımın sonucudur" dedi.

Sonuç

Adalet Mücadelesinin Devamı

Özer Aci, adaletin sağlanması için sonuna kadar mücadele edeceklerini vurguladı. Eylem Tok ve oğlu T.C.'nin yargılama süreci devam ederken, aile bu davanın takipçisi olacaklarını belirtti.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler