Facia geliyorum dedi: Düşen tuğla parçaları binayı boşalttı

Facia geliyorum dedi: Düşen tuğla parçaları binayı boşalttı

Bahçelievler Hürriyet Mahallesi'nde yapımı devam eden inşaatın bitişiğindeki 6 katlı binadan tuğla parçaları düşmesi üzerine bina tedbir amacıyla boşaltıldı.

Bahçelievler'de, saat 23.00 sıralarında Hürriyet Mahallesi Birlik Sokak'ta yapımı devam eden bir inşaatın yanında bulunan 6 katlı binadan tuğla parçaları düştü. Olayı fark eden vatandaşlar hemen Polis, itfaiye, AFAD ve belediye ekiplerine haber verdi.

Facia geliyorum dedi: Düşen tuğla parçaları binayı boşalttı

Bina Tedbir Amacıyla Boşaltıldı

Olay yerine gelen ekipler, çevrede geniş güvenlik önlemleri aldı. Belediye, AFAD ve itfaiye ekipleri tarafından yapılan inceleme sonucunda 48 yıllık olduğu öğrenilen bina, güvenlik amacıyla tahliye edildi. Bina sakinleri, Bahçelievler Belediyesi'ne bağlı zabıta ekiplerince çevredeki otellere yerleştirildi. Sabah saatlerinde belediye ekiplerinin binada geniş kapsamlı bir inceleme yapacağı ve karot örneği alacağı belirtildi.

Facia geliyorum dedi: Düşen tuğla parçaları binayı boşalttı

"Acil Bir Durum Yok Ama Tedbir Alıyoruz"

Bahçelievler Belediye Başkanı Hakan Bahadır, binada acil bir durum olmadığını belirterek, "Tabi ki 48 yıllık bir bina, bitişik binalar. Yandaki yer hafriyatı alınmış, zemini betonlaştırılmış. Fakat yan yana olduğu için yıkılan binanın inşaata başlanan, kentsel dönüşüme uğrayan binanın tuğlaları kalmış. Oradan döküldüğünü söylüyor arkadaşlar. Arkadaşlarımız gelip baktılar. Binada şu an için acil bir durum yok ama biz yine de emniyet açısından bu tedbiri alıyoruz ki bir sıkıntı oluşmasın. Sabah erkenden karot alınacak, ona göre karar verilecek. Bahçelievler'deki tüm komşularımıza şunu belirtmek istiyorum: Kentsel dönüşümü hızlandırmamız lazım. Burada hep birlikte bir karar verip bir an önce kentsel dönüşümü hızlandıralım" diye konuştu.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.