Fatih Altaylı Uğur Mumcu'yu mu İşaret Etti?

Fatih Altaylı Uğur Mumcu'yu mu İşaret Etti?

Ekrem İmamoğlu'nun üniversite diplomasının sahte olduğu iddiası, Veryansın TV Genel Yayın Yönetmeni Erdem Atay tarafından gündeme getirildi. Fatih Altaylı, Atay'ı sert bir dille eleştirirken, Nihat Genç ise Altaylı'ya "Uğur Mumcu"yla tepki gösterdi.

Veryansın TV Genel Yayın Yönetmeni Erdem Atay, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun üniversite diplomasının sahte olduğunu iddia ederek tartışma başlattı. Atay, bir televizyon programında yaptığı açıklamada, İmamoğlu’nun Girne Amerikan Üniversitesi'nde okuduğu dönemde İstanbul Üniversitesi İşletme Fakültesi’ne yatay geçiş yaptığını belirtti. Atay’a göre İmamoğlu, hem yatay hem dikey geçiş yaparak üniversite diplomasına sahip oldu.

Fatih Altaylı'dan "Sustursunlar" Çıkışı

Bu iddiaların ardından gazeteci Fatih Altaylı, Youtube kanalında Erdem Atay’ı sert bir şekilde eleştirdi. Altaylı, Atay'ın adını bilmediğini söyleyerek, onu "AK Parti’ye yalakalık yapmakla" suçladı ve dikkat çeken bir ifade kullandı: “Bence o adamı sustursunlar bir an önce.” Altaylı’nın bu çıkışı, sosyal medyada tepki topladı.

Nihat Genç'ten Altaylı'ya Sert Tepki

Fatih Altaylı’nın kullandığı "sustursunlar" ifadesi, yazar Nihat Genç tarafından da eleştirildi. X platformundaki hesabından açıklama yapan Genç, Altaylı’nın sözlerine sert tepki gösterdi. "Kim sustursun, nasıl sustursun, Uğur Mumcu gibi mi sustursun?" ifadelerini kullanan Genç, Altaylı’yı derin devletle bağları olan bir ağızla konuşmakla suçladı.

İmamoğlu Cephesinden Sessizlik

Ekrem İmamoğlu'nun cephesinden ise bu iddialarla ilgili henüz resmi bir açıklama yapılmadı. Ancak sosyal medyada konu geniş yankı bulmaya devam ediyor. İmamoğlu'nun diplomalarının doğruluğu ve Erdem Atay'ın iddialarının ne kadar gerçek olduğu, ilerleyen günlerde daha fazla gündeme gelebilir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.