Fatih Erbakan: Ekonomik Veriler Erken Seçimi Zorunlu Kılacak

Fatih Erbakan: Ekonomik Veriler Erken Seçimi Zorunlu Kılacak

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, ekonomideki gidişat nedeniyle erken seçim ihtimalinin doğduğunu belirtti.

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, partisinin genel merkezinde yaptığı açıklamada, Türkiye’nin ekonomik durumu nedeniyle erken seçimin kaçınılmaz olduğunu ifade etti. Erbakan, "Erken seçim ister istemez gündeme gelecek diye düşünüyoruz. Çünkü ekonomik veriler Türkiye'yi erken seçime zorluyor" dedi. Orta Vadeli Program'daki enflasyon revizyonunun bile bu durumu işaret ettiğini belirten Erbakan, "Halkın sabrı kalmadı, 2025’in enflasyon oranını bile artırıyorlar. Bu gidişat Türkiye'de bir erken seçimi gerekli kılacak gibi görünüyor" diye konuştu.

"Mehmet Şimşek’in Yönetimi Ekonomiyi Düze Çıkaramaz"

Fatih Erbakan, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in göreve gelmesinden bu yana enflasyon, akaryakıt fiyatları ve hayat pahalılığının arttığını belirterek, "Bu hükümetin ekonomiyi düze çıkarması gibi bir durum söz konusu değil" ifadelerini kullandı. Bu nedenle 2025 sonu veya 2026 ilkbaharında erken seçim ihtimaline dikkat çeken Erbakan, seçimin bir maliyeti olduğunu ancak mevcut ekonomik durumu düzeltmek için bir zorlukla karşılaşılması gerektiğini söyledi.

Şanlıurfa Belediye Başkanı Gürpınar’ın İstifası Hakkında Açıklama

Erbakan, Yeniden Refah Partisi'nden istifa eden Şanlıurfa Belediye Başkanı Mehmet Kasım Gürpınar'a ilişkin de açıklamalarda bulundu. Erbakan, "Şanlıurfa halkının büyük çoğunluğu Gürpınar’ın istifa etmesini istemiyordu. Bu yüzden bu istifadan bir hayır gelmesi mümkün değildir" dedi.

"Askeri Vesayetin İma Edilmesi Kabul Edilemez"

Kara Harp Okulu mezuniyet törenindeki "kılıçlı yemin" ile ilgili de konuşan Erbakan, AK Parti iktidarı döneminde askeri vesayetin ortadan kaldırılmasının olumlu bir adım olduğunu belirtti. Erbakan, "Askeri vesayetin siyasetin üzerinde olmasını asla kabul edemeyiz" diyerek bu tür imaların demokratik bir ülkeye yakışmadığını vurguladı.

Erbakan, Türkiye’nin sadece iki seçenekten ibaret olmadığını, askeri vesayet ya da mevcut hükümet arasında bir tercihe zorlanmaması gerektiğini ifade etti.

Fatih Erbakan: Ekonomik Veriler Erken Seçimi Zorunlu Kılacak

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.