FETÖ/PDY'nin TSK'daki "Mahrem Hizmetler" Yapılanmasına Operasyon

FETÖ/PDY'nin TSK'daki "Mahrem Hizmetler" Yapılanmasına Operasyon

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, FETÖ/PDY silahlı terör örgütünün Kara ve Hava Kuvvetleri ile Jandarma Genel Komutanlığı'ndaki yapılanmasına yönelik yürütülen soruşturma kapsamında 39 şüphelinin eş zamanlı operasyonlarla gözaltına alınmasına karar verdi.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturmada, FETÖ/PDY silahlı terör örgütünün Türk Silahlı Kuvvetleri'nde kritik noktalara sızdığı ve "mahrem hizmetler" olarak adlandırılan yapılanmanın tespit edildiği belirtildi. Kara ve Hava Kuvvetleri ile Jandarma Genel Komutanlığı'nı hedef alan bu yapı, örgütün gizli unsurlarını barındırıyor.

39 Şüpheli İçin Gözaltı Kararı

Soruşturma kapsamında, tespit edilen 39 şüphelinin eş zamanlı operasyonlarla gözaltına alınmasına karar verildi. Şüphelilerin, örgütle bağlantılı olarak mahrem hizmetlerde görev aldıkları ve bu yapı içinde kritik roller üstlendikleri değerlendiriliyor.

Eş Zamanlı Operasyonlar Devam Ediyor

Savcılık talimatıyla harekete geçen güvenlik güçleri, gözaltı kararlarını uygulamak üzere operasyonlara başladı. Eş zamanlı olarak farklı illerde düzenlenen operasyonlarda çok sayıda şüphelinin yakalandığı, operasyonların devam ettiği öğrenildi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.