FETÖ'ye Konya dahil geniş çaplı operasyon: 72 şüpheli yakalandı

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, FETÖ'ye yönelik son 4 günde Konya dahil 17 ilde düzenlenen "Kıskaç-19" operasyonlarında 72 şüphelinin yakalandığını açıkladı.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'nın paylaştığı bilgilere göre, son 4 günde Ankara, Bingöl, Bitlis, Edirne, Elazığ, Erzurum, Gaziantep, İstanbul, İzmir, Kars, Kayseri, Kırşehir, Konya, Malatya, Muğla, Sakarya ve Uşak'ta FETÖ'ye yönelik geniş çaplı operasyonlar düzenlendi. Operasyonlarda 72 şüpheli gözaltına alındı.

Kapsamlı Operasyonlarda 72 Şüpheli Yakalandı

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'nın açıklamalarına göre, FETÖ'nün sözde "Emniyet Mahrem Yapılanması, Askeri Mahrem Yapılanması ve Güncel Yapılanması" içerisinde faaliyette bulunan şüphelilere yönelik olarak düzenlenen "Kıskaç-19" operasyonları, 18 ilde başarılı bir şekilde gerçekleştirildi. Operasyonlar sırasında, şüphelilerin örgüt içerisinde sorumlu şahıslarla irtibatlı oldukları ve ankesörlü telefonlarla iletişim kurdukları tespit edildi.

Dijital Materyal ve Örgütsel Dokümanlar Ele Geçirildi

Operasyonlar sonucu çok sayıda dijital materyal ve örgütsel doküman ele geçirildi. Şüphelilerin, FETÖ soruşturmaları kapsamında haklarında kesinleşmiş hapis cezası ve aranma kaydı olduğu da belirlendi. Yapılan ifade ve teşhislerde, şüphelilerin adlarının geçtiği ve örgüt içerisindeki faaliyetlerinin tespit edildiği belirtildi.

Operasyonlar Devam Edecek

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, operasyonların devam edeceğini ve FETÖ ile mücadelenin kararlılıkla sürdürüleceğini vurguladı. "Kıskaç-19" operasyonları kapsamında elde edilen bilgilerin, örgütün çözülmesine ve sorumluların adalet önüne çıkarılmasına büyük katkı sağlayacağı ifade edildi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler