FIBA ve EBU Arasında Yeni Yayın Anlaşması: Milli Takım Maçları Ücretsiz İzlenebilecek

FIBA ve EBU Arasında Yeni Yayın Anlaşması: Milli Takım Maçları Ücretsiz İzlenebilecek

Uluslararası Basketbol Federasyonu (FIBA) ile Avrupa Yayın Birliği (EBU) arasında imzalanan yeni anlaşma sayesinde, Türkiye'nin de aralarında bulunduğu 19 ülkede basketbolseverler, erkek ve kadın milli takım maçlarına ücretsiz erişim sağlayacak.

FIBA ve Avrupa Yayın Birliği (EBU) arasında yapılan bu dört yıllık anlaşma, Kasım 2025’te başlayacak ve Türkiye dahil 19 EBU üyesi ülkede geçerli olacak. Bu anlaşma kapsamında, kamu hizmeti televizyonları, radyolar ve dijital platformlar, milli takım maçlarını canlı ve ücretsiz olarak yayımlayacak. Türkiye'deki basketbolseverler, erkek ve kadın milli takımlarının maçlarını TRT üzerinden izleyebilecek.

Büyük Turnuvalar da Dahil

Bu anlaşma yalnızca grup aşamalarını değil, aynı zamanda büyük turnuvaların çeyrek final, yarı final ve final maçlarını da kapsıyor. EBU üyeleri, kendi ülkelerinin milli takımlarının maçlarını canlı olarak izleyicilere sunacak. Bu da basketbolseverlere daha fazla içerik sunarken, Avrupa genelinde basketbolun popülaritesini artıracak.

FIBA'dan Ortaklık Hakkında Açıklama

FIBA Medya ve Pazarlama Hizmetleri Genel Müdürü Frank Leenders, yeni ortaklık hakkında, "Bu anlaşma, basketbolun dünya çapındaki yükselen popülaritesini bir kez daha ortaya koyuyor. EBU'nun erişimi ve uzmanlığı sayesinde, Avrupa’daki basketbolseverler daha fazla milli takım maçını ücretsiz izleme imkanı bulacak" dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.