Frank 7-8 büyüklüğünde deprem bekliyor! Tetikte olun!

Frank 7-8 büyüklüğünde deprem bekliyor! Tetikte olun!

Türkiye'deki sismik hareketleri yakından takip eden Avustralyalı deprem bilimci Frank Hoogerbeets, yeni bir büyük deprem uyarısı yaptı. Hoogerbeets, önümüzdeki günlerde 7 ila 8 büyüklüğünde bir deprem bekliyor.

Hoogerbeets'ten Yeni Deprem Uyarısı

Türkiye'de meydana gelen Kahramanmaraş depremlerini önceden tahmin eden ve bu nedenle ülkemizde popülerliği artan Avustralyalı deprem bilimci Frank Hoogerbeets, bir kez daha kritik bir uyarıda bulundu. Hoogerbeets, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, gezegen ve ay kavuşumunun yakınsamasının büyük sismik aktiviteye neden olabileceğini belirtti.

Geçmiş Tahminleriyle Dikkat Çekti

Frank Hoogerbeets, daha önce 6 Şubat tarihinde meydana gelen Kahramanmaraş merkezli 7.5 büyüklüğündeki depremleri önceden tahmin etmiş ve bu tahminleriyle dikkatleri üzerine çekmişti. Türkiye coğrafyasını yakından takip eden Hoogerbeets, sismik hareketleri inceleyerek yaptığı tahminlerle güven kazanmıştı.

frank-1-ckg3.webp

Tokat Depremi Tahminiyle Gündeme Geldi

18 Nisan 2024 tarihinde Tokat merkezli meydana gelen depremi de tahmin eden Hoogerbeets, bu tahminiyle bir kez daha gündeme gelmişti. O gün yaptığı açıklamada, “Bugün Batı ve Orta Türkiye'de orta şiddette sarsıntı var. Önümüzdeki birkaç gün içinde daha güçlü sarsıntılar yaşanabilir” demişti ve 16 saat 32 dakika sonra Tokat Sulusaray merkezli 5.6'lık depremle bu tahmini de gerçekleşmişti.

"Her İhtimale Karşı Tetikte Olun"

Yeni Akit sitesinde yer alan habere göre, Hoogerbeets, Uluslararası deprem uyarı sistemi SSGEOS'ın paylaşımını alıntılayarak, "Ay, Venüs, Mars ve Neptün'ü içeren gezegen ve ay kavuşumunun yakınsaması daha büyük sismik aktiviteye neden olabilir. Önümüzdeki günlerde 7 ila 8 büyüklüğünde bir deprem olma ihtimali yüzde 50-60" dedi ve takipçilerini uyardı. Hoogerbeets, "Her ihtimale karşı tetikte olun" diyerek dikkatli olunması gerektiğini vurguladı.

Deprem Bilimcisi ve Gökbilimci Kimliğiyle Tanınıyor

Gezegenlerin dizilimi üzerinden deprem tahminleri yapan Frank Hoogerbeets, aynı zamanda şarkıcı ve söz yazarı kimliğiyle de biliniyor. “En İyi Avustralyalı Gökbilimciler” listesinde üçüncü sırada yer alan Hoogerbeets, 2002 yılında depremlerle ilgili Ditrianum adlı siteyi kurmuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.