GAÜN'de yeni akademik yıl başladı

GAÜN'de yeni akademik yıl başladı

Gaziantep Valisi Yerlikaya:- "Global dünyada küresel rekabetin içinde öyle bir hedef biçmelisiniz ki sadece kendi vatandaşı, kardeşiyle değil dünyadaki 204 milletle de rekabet edebilen, onları da yenerim şuuruyla hareket edebilen bir gençlik yetişmeli"- G

GAZİANTEP (AA) - Gaziantep Üniversitesinde (GAÜN) 2016-2017 akademik yılı düzenlenen törenle başladı.

GAÜN Mavera Kongre Merkezi'nde gerçekleştirilen törenin açılışında konuşan Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya, 6 bin yıllık geçmişi olan Gaziantep'in artık eğitim şehri olarak da anıldığını söyledi.

Kentte 3 üniversite bulunduğunu, 60 bin öğrencinin eğitim aldığını belirten Yerlikaya, bu öğrencilerin 50 bininin GAÜN'de olduğunu aktardı.

Gaziantep'teki 2 bin akademisyenin bin 500'ünün de GAÜN'de görev yaptığını dile getiren Yerlikaya, şunları kaydetti:

"Artık ülkeler değil şehirler rakip halinde. Biz bununla ilgili de bir ödül aldık. Dünyada en rekabetçi 7. şehir olduk. 7. olmayı esnafımızla, sanayiciyle değil bunları eğiten insanların da katkısıyla aldık. Geçen sene 51 bin kişi kamuda istihdam edilmiş. Eğer 51 bin kişiyle rekabeti hedefliyorsanız yanlış vizyon, misyon biçmişsiniz. Global dünyada küresel rekabetin içinde öyle bir hedef biçmelisiniz ki sadece kendi vatandaşı, kardeşiyle değil dünyadaki 204 milletle de rekabet edebilen, onları da yenerim şuuruyla hareket edebilen bir gençlik yetişmeli. Eğer bunları yaparsanız dünyanın her yerinde istihdam edilirsiniz."

- "Gereken gayreti göstermek hepimizin görevi"

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin de yontma taş devrinden silikon çağa kadar olan dönüşümün bilim ve teknoloji sayesinde olduğunu kaydetti. 50 bin öğrencisi olan GAÜN ile gururlandıklarını ifade eden Şahin, şunları kaydetti:

"Geçmişten alınan enerjiyle geleceğe yön çizmek, 2071 vizyonuna giderken insanı merkeze alan bir anlayış, üniversitemizin önündeki sorunları çözmek ve bunun için gereken gayreti göstermek hepimizin görevidir. Toplumsal yaşamın içindeki en önemli mekanizma yapısında bilim ve teknolojinin yanına güzel ahlakı koymadığımız zaman yalnızca bilim ve teknolojinin yetmediği bir tecrübeye sahibiz. Teknolojik alt yapıyla iyi bir doktor yetişebilir. Ama hümanist bir bakış açısı olmadığı, insani bir alt yapı oluşmadığı sürece bunun yeni bir sorun alanı oluşturduğunu gördük. Burası bir bilim yuvası olarak sorgulayan, araştıran, hesap veren, hesap soran bir anlayışa sahip olmalıdır. Her bireyin gelişimini sağlayacak tedbirleri almak zorundadır."

15 Temmuz darbe girişiminin de öğrencilere iyi anlatılması gerektiğini belirten Şahin, "En yakın karanlık dönemi yaşamışken bu ülkenin darbeler tarihinin çok iyi anlaşılması gerektiğini görüyoruz. Bu ülkenin militarist geleneğinin nasıl bir süreç yaşattığını, her 10 yılda bir yaşanan darbelerin neden ve sonuçlarını anlamak zorundayız ki geçmişten alacağımız derslerle yeni darbeler olmasın. 15 Temmuz akşamı altın nesil diye yola çıkanların 40 yıldır okulları kullanarak nasıl bir hain yapıya dönüştüğünü gördük. Eğitimli insanların canlı bombaya dönüştüğünü gördük. Aklımızı kiraya vermemiz gerektiğini, bize verilen bilgileri sorgulamamız gerektiğini gördük." diye konuştu.

Şahin, ayrıca yurt dışında yetişen Aziz Sancar, Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek gibi insanların Türkiye'ye hizmet ettiğini dile getirerek, Türkiye'nin genetik kodlarında hiçbir sorun olmadığını, meselenin iyi koordine olup iyi hedefler belirlemek olduğunu kaydetti.

GAÜN Rektörü Prof. Dr. Ali Gür de göreve yeni başlamasına rağmen büyük hedefler belirleyerek, üniversiteyi daha da iyiye götüreceklerini söyledi.

Konuşmaların ardından İstanbul Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahmut Ak, "Üniversite Vizyonu" konulu açılış dersini verdi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı