Gayrimenkul Sektöründe Hareketlenme Başladı

Gayrimenkul Sektöründe Hareketlenme Başladı

Enflasyonla mücadele kapsamında uygulanan sıkılaştırma politikalarının etkisi görülmeye başlandı.

Enflasyonun düşürülmesi amacıyla uygulanan sıkılaştırma programı, beklenen sonuçlarını vermeye başladı. Ekonomik göstergelerdeki olumlu gelişmeler ve enflasyondaki gözle görülür düşüş, piyasada pozitif karşılanıyor. Bu süreçte mevduat hesaplarında biriken sermaye, yatırımcıların farklı alanlara yönelmesine neden oluyor.

Mevduattan Gayrimenkule Geçiş Başladı

Gayrimenkul Uzmanı Atalay Demirbaş, yatırımcıların mevduat hesaplarından çıkmaya başladığını ve gayrimenkul, döviz, borsa gibi alternatif yatırımlara yöneldiğini ifade etti. Demirbaş, "Mevduat faizlerinden elde edilen getirilerin yetersiz görülmesi, yatırımcıları portföy değiştirmeye teşvik ediyor. Şu anda gayrimenkul almak için en iyi dönem. Fiyatların gerileyeceği düşünülse de, maliyetler ve arz gibi faktörler göz önüne alındığında gayrimenkul fiyatlarının düşmeyeceğini öngörüyorum," dedi.

Gayrimenkul Yatırımı İçin Doğru Zaman

Demirbaş, gayrimenkul yatırımı yapmak için şu anın en uygun zaman olduğunu vurguladı. Faiz oranlarının düşmesi beklentisi ile birlikte, konut fiyatlarında bir düşüş beklenmediğini söyleyen Demirbaş, "Gayrimenkul fiyatlarının artmaya devam edeceğini düşünüyorum. Yatırımcıların bugün harekete geçmeleri, yarından daha avantajlı olabilir," diye konuştu.

Faizlerin Düşmesi Bekleniyor

Önümüzdeki günlerde faiz oranlarında düşüş yaşanması öngörülürken, yatırımcıların gayrimenkul, döviz ve borsa gibi yatırım araçlarına yönelmesi bekleniyor. Demirbaş, bu süreçte mevduattan çıkan yatırımcıların gayrimenkul sektöründe hareketlenme yaratacağını ve bu durumun sektörde ufak kıpırdanmalara sebep olduğunu ifade etti.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.