Gazeteci Esin Övet'in doktoruna açtığı davada Ebru Şallı tanık olarak dinlendi

Gazeteci Esin Övet'in doktoruna açtığı davada Ebru Şallı tanık olarak dinlendi

Gazeteci ve yazar Esin Övet, kaş kaldırma ve göz kapağı ameliyatı sonrası sağ gözünde görme kaybı yaşadığı gerekçesiyle estetik doktoruna tazminat davası açtı. Tanık olarak dinlenen Ebru Şallı, Övet’in operasyon sonrası yaşadığı zorlukları anlattı.

Gazeteci ve yazar Esin Övet, 2022 yılında Şişli'deki bir estetik merkezinde geçirdiği kaş kaldırma ve göz kapağı ameliyatı sonrası görme kaybı yaşadı. Sağ gözünde kısmi, sol gözünde ise tamamen görme kaybı yaşayan Övet, bu durumun sorumlusu olarak ameliyatı gerçekleştiren doktor Alp A.'yı gösterdi ve tazminat davası açtı. Dava, İstanbul 9. Tüketici Mahkemesi'nde görülmeye devam ediyor.

Ebru Şallı: "Görme Kaybı Yaşadı ve Maddi Zarar Gördü"

Davanın duruşmasında tanık olarak dinlenen model ve sunucu Ebru Şallı, yakın arkadaşı Övet'in ameliyat sonrasında yaşadığı zorluklara bizzat şahit olduğunu ifade etti. Şallı, "Esin işlerini yapamaz hale geldi, depresyona girdi ve maddi zarar gördü. Üç ay içinde on altı kilo aldı ve duş alırken bile yüzme gözlüğü kullanıyordu" şeklinde konuştu. Şallı, bu süreçte Övet’e moral desteği sağladığını ve onun büyük bir mağduriyet yaşadığını belirtti.

Esin Övet: "Gözümü Kaybettim, Bir Daha Göremeyeceğim Söylendi"

Esin Övet, duruşmada yaptığı açıklamalarda, ameliyat sonrası sağ gözünde yanma ve ağrı yaşadığını, çeşitli doktorlara başvurmasına rağmen gözündeki görme kaybının kalıcı olduğunun söylendiğini belirtti. Övet, "Ameliyat sonrası doktorum beni yok saydı ve bir daha göremeyeceğimi öğrendim. Sekiz ay boyunca gözüm yanıyordu ve görme yetimi kaybettim" dedi.

Bir Sonraki Duruşmada Tanıklar Dinlenecek

Mahkeme, eksik hususların tamamlanması ve tanıkların dinlenmesi için duruşmayı ileri bir tarihe erteledi. Duruşma sonrası açıklama yapan Övet, "Benim gibi çok mağdur var. İnşallah bu davalar çabuk sonuçlanır ve herkes sağlığına kavuşur" diye konuştu.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.