Gaziosmanpaşa'da toplu açılış töreni
Cumhurbaşkanı Erdoğan: (5)- "Türkiye, bu 14 yılda bir istikrar ve güven yakaladı, 3 kat büyüdü. Bu istikrar ve güven ortamını daha sağlam hale getirdiğimizde, 2023 yılına kadar kişi başına milli gelirimizi 25 bin dolara çıkarabiliriz. Bu bir hedeftir. İşt
İSTANBUL (AA) - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye'nin, son 14 yılda istikrar ve güven yakaladığını, 3 kat büyüdüğünü belirterek, "Bu istikrar ve güven ortamını daha sağlam hale getirdiğimizde, 2023 yılına kadar kişi başına milli gelirimizi 25 bin dolara çıkarabiliriz. Bu bir hedeftir. İşte 16 Nisan, Türkiye'nin dünyanın büyük 10 ekonomisi arasında yer alma konusundaki kararlılığının ilanıdır. Terör örgütlerinden yabancı ülkelere kadar herkes 16 Nisan'ın anlamını kavramış durumda." dedi.
Erdoğan, Gaziosmanpaşa'da düzenlenen toplu açılış töreninde yaptığı konuşmada, hem içeride hem dışarıda 16 Nisan'da 'evet' çıkmasının önünü kesmek için adeta seferberlik ilan edildiğini, ortaya atılan ve anayasa değişikliğiyle ilgisi olmayan yalanları insanın aklının, havsalasının almadığını söyledi.
Yurt dışında birtakım ülkelerin bu konuda öylesine açık taraf olduğunu, ortada ne uluslararası anlaşmalar ne diplomatik teamüller ne de nezaketin kaldığını dile getiren Erdoğan, "Sanki seçim Almanya'da, Hollanda'da, İsviçre'de, Belçika'da yapılıyor. Size ne? Terör örgütleri Avrupa şehirlerinde polis koruması altında eylem yaparken, 'hayır' kampanyası yürütürken, 'evet' diyenlerin üzerine atlarıyla, itleriyle saldırıyorlar." dedi.
İçeride de dışarıda da telaş büyük olduğuna göre Türkiye'nin doğru yolda olduğunu vurgulayan Erdoğan, 16 Nisan'ın, Türkiye'nin bir daha koalisyon günlerine dönmeyeceğinin, Türkiye'nin ekonomik krizlere yol açan çatışma ortamlarına kapılarını kapattığının ilanı olduğunu ifade etti.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, 16 Nisan'ın, daha çok büyüyecek, daha çok üretecek, daha çok istihdam edecek, daha çok ihracat yapacak bir Türkiye'nin yolunun açıldığı günün adı olduğuna işaret ederek, konuşmasını şöyle sürdürdü:
"İktidara geldiğimizde Kasım 2002, Türkiye'nin IMF'ye borcu neydi? 23,5 milyar dolar. Bizden öncekiler hep borçlandılar. Şu anda ana muhalefetin aynı ekolünde olan bir siyasi parti o zaman iktidardı. O dönemden geldik. Cumhurbaşkanı daha önce aynı ekoldendi. Ne oldu? Aynı ekolden oldukları halde anayasa kitapçığını Cumhurbaşkanı, Başbakan'ın suratına fırlattı. Ertesi gün 6 milyar dolar ciddi manada çökme ve ekonomi alt üst oldu. Biz 23,5 milyar dolar borçla aldığımız IMF borcunu, 2013'te ne yaptık? Sıfırladık. Bizim artık IMF'ye borcumuz yok, bitti. Biz IMF'ye borç verir duruma geldik. Bizden 5 milyar dolar istediler, 'veririz' dedik. Niye? Veren el, alan elden hayırlıdır. Türkiye, bu 14 yılda bir istikrar ve güven yakaladı, 3 kat büyüdü. Bu istikrar ve güven ortamını daha sağlam hale getirdiğimizde, 2023 yılına kadar kişi başına milli gelirimizi 25 bin dolara çıkarabiliriz. Bu bir hedeftir. İşte 16 Nisan, Türkiye'nin dünyanın büyük 10 ekonomisi arasında yer alma konusundaki kararlılığının ilanıdır. Terör örgütlerinden yabancı ülkelere kadar herkes 16 Nisan'ın anlamını kavramış durumda."
Erdoğan, 16 Nisan'da kullanacağı oy konusunda tereddüt edenlere seslenerek, "Şöyle çevrenize bakın. Kimler 'evet' diyor, kimler 'hayır' diyor. Bir mukayese edin. Geçmişten beri bu sistemi kimler istemiş ona bir bakın. Gerek Demirel, gerek Özal, gerek Erbakan, gerek Türkeş, gerek Muhsin Yazıcıoğlu... Bütün bu siyasiler 'evet' demiş. Orada acaba 'hayır' diyenler var mı? Kim var? O zaten o zaman siyaset dünyasında yoktu. Sorumluluk üstlenmiş ne kadar devlet adamı varsa hepsi de sonunda gelip bu sistemde karar kılmışlar. Hani Nasrettin Hoca damdan düşüyor ya hemen doktor aramaya başlıyorlar. Ne diyor? 'Bana doktor getirmeyin, bana damdan düşen getirin.' Şimdi mesele bu. Ben damdan düştüm. 4,5 yıl İstanbul'da belediye başkanlığı, 12 yıl başbakanlık, 2,5 yıl cumhurbaşkanlığı. Neyin ne olduğunu gördüm, görüyorum. Bunu çok daha iyi nasıl yaparız, onun hesabını yapıyorum. Çünkü biz dertliyiz. Bu millete efendi olmaya gelmedik, hizmetkar olmaya geldik." diye konuştu.
Türkiye'de 79 senede 6 bin 100 kilometre bölünmüş yol yapıldığını, 14 yılda 19 bin kilometre bölünmüş yol yaptıklarını anlatan Erdoğan, göreve geldiklerinde 25 havaalanı bulunduğunu, bu sayıyı 59'a çıkardıklarını söyledi.
Dünyanın en büyük havalimanının çalışmalarının ilk etabının gelecek yılın ilk çeyreğinde biteceğini aktaran Erdoğan, yılda 90 milyon yolcunun taşınacağını, 2023'te ikinci etabın tamamlanacağını, bu dönemden sonra da kapasitesinin 150 milyon yolcuya çıkacağını ifade etti.
Halkla beraber bu yolda yürüdüklerini dile getiren Erdoğan, "Sizler ki 15 Temmuz gecesi Marmaris'ten seslendiğim zaman meydanları, havalimanını doldurdunuz. Durmadınız. Sizlerle Atatürk Havalimanında buluştuk. Şunu gördüm, F16'lar, helikopterler üzerimizde uçarken, tanklar, toplar benim milletimin üzerine gelirken, benim milletim o İstiklal Marşı'ndaki aşkıyla yürüdü." dedi.
Konuşmaların ardından Gaziosmanpaşa Belediyesinin 530 milyon lira değere sahip 27 eserden oluşan Kentsel Dönüşüm Projeleri Anahtar Teslim ve Toplu Açılış Töreni gerçekleştirildi ve kentsel dönüşüm sonucu evleri tamamlanan 10 vatandaşa anahtarlarını Cumhurbaşkanı Erdoğan teslim etti.
Projelerin açılış kurdelesini kesen Erdoğan "Hazır mısınız?" diye sordu, kalabalıktan gelen "Evet" cevabı üzerine de "Evet'lerinize kurban. Bu eserler Gaziosmanpaşa'mıza, Gaziosmanpaşa'mızın güzel insanlarına hayırlı olsun" dedi.
Törene, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı, milletvekilleri, İstanbul Valisi Vasip Şahin, ilçe belediye başkanları, AK Parti İstanbul İl Başkanı Selim Temurci ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Törende sadece Türk bayrakları taşındı. Vatandaşlar, Erdoğan'ı alana girişinde coşkuyla karşıladı ve "Dik dur eğilme bu millet seninle" sloganları atarak, tekbir getirdi. Öğle ezanının okunması sırasında Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşmasına ara verdi.
Alandan Cumhurbaşkanlığı otobüsüyle ayrılan Erdoğan, kendisine sevgi gösterisinde bulunan vatandaşlara çiçek, oyuncak ve kahve hediye etti.
(Bitti)
AA
Kaynak: