Gazipaşa Tapu Müdürlüğü'ndeki Usulsüz İşlemler Soruşturmasında 5 Kişi Tutuklandı

Gazipaşa Tapu Müdürlüğü'ndeki Usulsüz İşlemler Soruşturmasında 5 Kişi Tutuklandı

Gazipaşa Tapu Müdürlüğü'nde gerçekleşen usulsüz işlemlerle ilgili yürütülen soruşturma kapsamında düzenlenen operasyonda, aralarında Gazipaşa eski Tapu Müdürü Z.Ç.'nin de bulunduğu 8 kişiden 5'i tutuklandı, 3 kişi ise denetimli serbest bırakıldı.

Gazipaşa Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde Alanya İlçe Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Grup Amirliği tarafından Gazipaşa Tapu Müdürlüğü'ndeki usulsüz işlemlerle ilgili salı günü yapılan operasyonda gözaltına alınan şüpheliler, dün adliyeye sevk edildi. Gazipaşa Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında, Gazipaşa Tapu Müdürlüğü'ndeki usulsüz işlemlerle ilgili ihbar ve şikâyetler detaylı bir şekilde incelendi. Soruşturma sürecinde ilgili kişilerin ifadelerine başvurularak, suç teşkil eden tüm eylemler tespit edildi.

Suç Örgütü Kurma ve Rüşvet İddiaları

Gazipaşa Tapu Müdürlüğü'nde gerçekleşen usulsüz işlemlerle maddi çıkar sağlayan kişilerin suç işlemek amacıyla suç örgütü kurdukları tespit edildi. Gazipaşa Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatıyla harekete geçen KOM ekipleri, "Suç İşlemek Amacıyla Örgüt Kurma, Rüşvet Almak, Rüşvet Vermek, Resmi Belgede Sahtecilik ve Görevi Kötüye Kullanma" suçlarına yönelik yürütülen soruşturma kapsamında Gazipaşa eski Tapu Müdürü Z.Ç.'nin de aralarında bulunduğu 7 kişiyi gözaltına aldı. Gözaltına alınan diğer isimler ise B.Ç., N.Ç., M.T., M.E., G.B. ve H.D. olarak açıklandı. Ayrıca salı günü gözaltına alınan şahısların yanı sıra dün de H.Y. isimli başka bir şahıs ifadesi alınmak üzere adliyeye getirildi.

8 Kişiden 5'i Tutuklandı

Gazipaşa eski Tapu Müdürü Z.Ç. ile birlikte B.Ç., N.Ç., M.T., M.E., G.B., H.D. ve H.Y.'nin adliyedeki işlemleri saatlerce sürdü. Savcılıktaki işlemleri bugün sabaha karşı tamamlanan şahıslardan B.Ç., N.Ç. ve M.E. denetimli serbestlik şartıyla serbest bırakılırken, Tapu Müdürü Z.Ç., M.T., G.B., H.D. ve ifadeye çağrılan H.Y. tutuklanma istemiyle mahkemeye sevk edildi. Sabah saatlerinde işlemleri tamamlanan Tapu Müdürü Z.Ç., M.T., G.B., H.D. ve H.Y. tutuklanarak cezaevine gönderildi. B.Ç., N.Ç. ve M.E. ise denetimli serbestlik kapsamında serbest bırakıldı.

Gazipaşa Tapu Müdürlüğü'ndeki Usulsüz İşlemler Soruşturmasında 5 Kişi Tutuklandı

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.