Gazipaşa'da Çıkan Yangın Ormanlık Alana Sıçradı

Gazipaşa'da Çıkan Yangın Ormanlık Alana Sıçradı

Gazipaşa'da yerleşim yerine yakın bir noktada çıkan yangın, kısa sürede büyüyerek ormanlık alana sıçradı. Ekiplerin hızlı müdahalesiyle kontrol altına alınan yangında, seralar ve ormanlık alan zarar gördü.

Antalya'nın Gazipaşa ilçesi Karalar Mahallesi Hüseyinli mevkiinde saat 13.30 sıralarında başlayan yangın, mahalle sakinlerinin fark etmesi üzerine 112 Acil Çağrı Merkezine bildirildi. İhbar üzerine bölgeye jandarma, Gazipaşa Orman İşletme Müdürlüğü ve Antalya Büyükşehir Belediyesi Gazipaşa İtfaiye Birimi ekipleri sevk edildi. Yangına 30 personel, 2 ilk müdahale aracı, 3 arazöz ve 3 tankerle müdahale eden ekipler, yangını kısa sürede kontrol altına almayı başardı.

Gazipaşa'da Çıkan Yangın Ormanlık Alana Sıçradı

Yangının Zarar Verdiği Alanlar

Yangında yerleşim yerleri içinde bulunan sebze seraları ile toplamda 4 buçuk dönüm zirai ve orman arazisi zarar gördü. Ekiplerin hızlı ve etkili müdahalesi sayesinde yangının daha geniş alanlara yayılması önlendi ve bölgede yapılan soğutma çalışmasının ardından yangın tamamen söndürüldü.

Gazipaşa'da Çıkan Yangın Ormanlık Alana Sıçradı

Yangının Çıkış Nedeni Araştırılıyor

Ekipler, yangının çıkış nedenini tespit etmek için detaylı bir inceleme başlattı. Yangının çıkış nedeni henüz belirlenememiş olsa da, olay yerinde yapılan araştırmalar sonucunda yangının kaynağına dair bulguların elde edilmesi bekleniyor.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.