Gazze'de yaşanan insani krize Konya'dan ulusal farkındalık

Gazze'de yaşanan insani krize Konya'dan ulusal farkındalık

Türkiye Yazarlar Birliği Konya Şubesi, Meram Belediyesi ve Selçuk Üniversitesi iş birliğiyle düzenlenen kısa film yarışması, Gazze'deki insani krize dikkat çekiyor.

Konya, Türkiye'nin kalbinde, Gazze'deki acil insani duruma odaklanarak uluslararası bir farkındalık yaratmak için harekete geçiyor. Türkiye Yazarlar Birliği Konya Şubesi, Meram Belediyesi ve Selçuk Üniversitesi'nin iş birliğiyle gerçekleştirilen "Soykırıma Karşı Gazze’nin Çığlığı" konulu kısa film yarışması, masumların sesi olma çağrısını yükseltiyor.

Yarışma, Gazze'nin yaşadığı insani krize dikkat çekerek toplumsal farkındalık oluşturmayı hedefliyor. Kurmaca, belgesel ve animasyon olmak üzere üç farklı kategoride düzenlenecek olan yarışma için katılımcılar, en az 1920x1080 çözünürlükte, MPEG ya da MP4 formatlarında yapıtlarını hazırlayabilecekler.

13 Eylül 2024 tarihine kadar başvuruları kabul edilecek olan yarışmada, birinciye 15 gram altın, ikinciye 10 gram altın, üçüncüye ise 5 gram altın ödül verilecek. Jürinin değerlendireceği yapımlar arasından dereceye girenlerin eserleri, İngilizce, İspanyolca veya Arapça dillerinden biriyle alt yazılı olarak sunulması gerekecek.

Yarışma sonuçları, Türkiye Yazarlar Birliği Konya Şubesi’nin resmi internet sitesi üzerinden duyurulacak ve dereceye giren katılımcılar başvuru formunda belirttikleri iletişim bilgileri üzerinden bilgilendirilecekler.

gazze-kisa-film.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler