Gençler Yayıncılık Sektörüne Konya'da Hazırlanıyor

Gençler Yayıncılık Sektörüne Konya'da Hazırlanıyor

Konya Büyükşehir Belediyesi Sosyal İnovasyon Ajansı’nın (SİA) yürütücülüğünde düzenlenen 3. Yayıncılık Yaz Okulu, gençlerin yayıncılık sektörüne dair bilgi ve becerilerini artırmayı hedefliyor.

Konya Büyükşehir Belediyesi Sosyal İnovasyon Ajansı (SİA) tarafından organize edilen 3. Yayıncılık Yaz Okulu’nun açılış programı gerçekleştirildi. Programın ilk konuşmasını SİA Direktörü Ali Güney yaptı. Ardından, Yayıncılık Yaz Okulu mezunları Emre Emrullah Boğazlıyan, Elif Tokkal ve Ali Gezginci, deneyimlerini katılımcılarla paylaştı.

"Kültür Endüstrileri Sadece 3 Büyük Şehirden İbaret Olmamalı"

Açılış programında konuşan Kültür ve Turizm Bakanlığı Kütüphaneler ve Yayımlar Genel Müdürü Taner Beyoğlu, Yayıncılık Yaz Okulu’nun gelecek yıllarda da devam etmesi dileğinde bulunarak, Konya’da yaratılan kültürel sinerjinin önemine değindi. Beyoğlu, "Kültür endüstrileri dediğimiz alan sadece 3 büyük şehrimizden ibaret olmamalıdır. Anadolu’nun her köşesinden gelen gençlerimizin kültürel kalkınmada katkısı olmalıdır," ifadelerini kullandı.

"Konya’yı Merkez Haline Getirdik"

Necmettin Erbakan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cem Zorlu, Konya’yı taşra olmaktan çıkarıp bir merkez haline getirdiklerini belirterek, SİA ile gerçekleştirilen projelerin önemine dikkat çekti. Zorlu, "Konya Büyükşehir Belediyesi, Kültür ve Turizm Bakanlığı ve üniversite olarak bu başarıya katkı sağladık. Yayıncılık Yaz Okulu’nun uzun yıllar devam etmesini ve marka haline gelmesini temenni ediyorum," dedi.

Gençler Yayıncılık Sektörüne Hazırlanıyor

Konya Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mustafa Uzbaş, programın gençlerin yayıncılık sektörüne dair bilgi ve becerilerini artırmayı hedeflediğini söyledi. Uzbaş, "Nitelikli Bilimsel Yayıncılık" teması altında 30 genç katılımcımıza uluslararası standartlarda eğitim sunulacak. Bu sayede gençler, yayıncılık sektörünün temel kavramları ve süreçleri konusunda derinlemesine bilgi sahibi olacak," diye konuştu.

Yayıncılık Yaz Okulu 1 Eylül’e Kadar Devam Edecek

Konya Büyükşehir Belediyesi Sosyal İnovasyon Ajansı’nda 1 Eylül’e kadar devam edecek Yayıncılık Yaz Okulu’na, Türkiye’nin dört bir yanından yayıncılık sektöründe kariyer yapmayı hedefleyen gençler katılıyor. Program ile gençlerin profesyonel becerilerinin geliştirilmesi ve yayıncılık sektörüne kazandırılması amaçlanıyor.

Gençler Yayıncılık Sektörüne Konya'da Hazırlanıyor

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.