Getir Resmen Satıldı: Yeni Sahibi Mubadala

Getir Resmen Satıldı: Yeni Sahibi Mubadala

Türkiye'nin önde gelen restoran yemek teslimat ve market ürünleri hizmeti sağlayıcısı Getir, Rekabet Kurumu'nun onayı sonrası Birleşik Arap Emirlikleri merkezli Mubadala Investment Company PJSC'ye satıldı.

2015 yılında Türk girişimci Nazım Salur tarafından kurulan Getir, kurulduğu günden bu yana Türkiye'de restoran yemek teslimatları ve market ürünleri alanında önemli bir oyuncu haline geldi. Hızla büyüyen şirket, 2024 itibarıyla 35 binden fazla çalışanı ile dikkat çekiyor.

2019'un ikinci yarısında sipariş sayısını katlayarak 1,5 milyon siparişe ulaşan Getir, bu süreçte 120 milyon dolar gelir elde etti. Ayrıca, uluslararası arenada da aktif olarak yer alarak, İngiltere Premier Lig takımlarından Tottenham Hotspur FC'nin sponsoru olmuştu.

Rekabet Kurumu Onayı ve Satış Süreci

Bigpara'nın haberine göre, Rekabet Kurumu, Getir'in tek kontrolünün dolaylı olarak devralınması işlemine onay verdi. Kurumdan yapılan açıklamada, "Getir Perakende Lojistik Anonim Şirketi'nin tek kontrolünün dolaylı olarak Mubadala Investment Company PJSC tarafından devralınması işlemine izin verilmiştir" denildi. Bu onay, Getir'in yeni bir döneme adım atmasını sağladı.

Gelecek Planları ve Yapılandırma Süreci

Haziran ayında yapılan açıklamada, Getir'in yeniden yapılandırma sürecinde olduğu belirtilmişti. Yeni yapı çerçevesinde, Getir'in kurucularının azınlık hissesi market ve yemek teslimatı işinde devam edecek. Diğer yandan, e-ticaret ve mobilite gibi alanlardaki kontrol ise Getir kurucularında kalacak. Çoğunluk hisselerinin de kuruculara geçmesi planlanıyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.