
Gıda dedektifleri sahada
Beyşehir İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü, Ramazan Bayramı'na sayılı günler kala gıda güvenliğini sağlamak amacıyla fırın, pastane ve unlu mamul üretim ve satış noktalarında denetimlerini artırdı.
Beyşehir İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, ilçede faaliyet gösteren fırın, pastane ve unlu mamul üretimi yapan işletmelerde kapsamlı denetimlerin gerçekleştirildiği bildirildi. Denetimlerde, iş yerlerinin kayıt ve onay belgeleri, fiziki koşulları, hijyen standartlarına uygunlukları ve asgari teknik gereklilikler titizlikle incelendi.
İşletmelere Bilgilendirme
Denetimlerin yanı sıra işletme sahipleri ve çalışanlarına, gıda güvenliği ve personel hijyeni konularında bilgilendirmelerde bulunuldu. Yetkililer, “Tarladan sofraya gıda güvenliğinin sağlanması amacıyla üretimden tüketime kadar tüm süreçlerde denetimlerin aralıksız sürdürüleceğini” vurguladı.
Ramazan Ayında Artan Tüketim
Ramazan ayında artan tüketim oranları nedeniyle özellikle fırın ve pastanelerdeki denetimlerin yoğunlaştırıldığı ifade edildi. Gıda hareketliliğinin arttığı bu dönemde vatandaşların herhangi bir sorunla karşılaşmaları durumunda Tarım ve Orman Bakanlığı'na ait 174 ALO GIDA hattını arayabilecekleri hatırlatıldı.
Beyşehir İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü, sağlıklı ve güvenli bir bayram geçirilebilmesi için denetimlerin süreceğini belirtti ve vatandaşların da bilinçli tüketim konusunda dikkatli olmalarını istedi.
Kaynak: