GİRİŞİMCİ KADINLAR - Devlet desteği Muşlu besici kadınlara "can suyu" oldu

GİRİŞİMCİ KADINLAR - Devlet desteği Muşlu besici kadınlara "can suyu" oldu

Muş'un Malazgirt ilçesinde kurdukları besi çiftliğinde karşılaştıkları sorunlar nedeniyle zor günler geçiren girişimci üç kadın, devletten aldıkları destekle işletmeyi daha modern hale dönüştürdü- Girişimci kadınlardan Öztürk:- "Finansal sorunlardan bunal

MUŞ (AA) - İBRAHİM YALDIZ/MEHMET CAN ALKAŞ - Muş'un Malazgirt ilçesinde Süphan Dağı eteğinde kurdukları besi çiftliğinde karşılaştıkları sorunlar nedeniyle iflasın eşiğine gelen girişimci üç kadın, devletten aldıkları hibeyle işletmeyi modernize ederek üretimi sürdürme fırsatı buldu.

İlçede 6 yıl önce kurdukları çiftlikte karşılaştıkları sorunlar nedeniyle zor günler geçiren girişimci kadınlar Nursel ve Firdevs Öztürk ile Müzeyyen Teker, hazırladıkları projeyle Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumundan (TKDK) hibe desteği aldı.

Hibeyle besi çiftliğini daha modern hale dönüştüren kadınlar, yetiştirdikleri hayvanları, bölgedeki et kombinalarına satarak gelir elde ediyor.

Girişimci kadınlardan Nursel Öztürk, AA muhabirine, 3 kadın olarak kendi imkanlarıyla besi çiftliği kurduklarını anlattı.

Çiftliği kurduklarında arazi, hayvan ve finans sorunu yaşadıklarını ifade eden Öztürk, şöyle konuştu:

"Artık sorunlardan bunalıp tam pes etme noktasına gelmiştik. TKDK'ya başvurduk ve projemiz kabul edildi. 700 bin lira hibe aldık. Hibe bize 'can suyu' oldu. İşletmemizi modernize etme imkanı bulduk. Makine ekipmanlarımız oldu. Modern koşullarda hayvancılık yapmaya başladık. Daha önce ahırımız modern değildi. Son derece i̇lkel koşullarda hayvancılık yapıyorduk."

Çiftliği daha da büyütmeyi hedeflediklerini dile getiren Öztürk, doğayla uyumlu bir hayvancılık ve ziraat yapmak istediklerini belirtti.

Bu işin çok meşakkatli olduğunu anlatan Öztürk, "Hayvancılığı severek yapıyoruz. Çiftliğimizde işçilerimiz de var ama en büyük emeği bizler harcıyoruz. Buradaki kadınlara örnek olmak istiyoruz. Bir işe ne kadar emek harcarsanız o kadar karşılığını alırsınız. Tarım ve hayvancılık hayatımızın vazgeçilmezidir." dedi.

- "Hedefimize yaklaşıyoruz"

Müzeyyen Teker de TKDK'nın katkısıyla işlerinde başarı kazandıklarını kaydederek, "İmkanlarımızla işletmeyi çalıştırdığımızda çok zorlanıyorduk ama şimdi daha rahatız. İstediğimiz hedefe yaklaşıyoruz. İlk başladığımızda 60 hayvanımız vardı şimdi ise 120 hayvanımız var." diye konuştu.

Firdevs Öztürk ise kadınların, kendilerine pozitif yaklaşımda bulunan TKDK'ya başvurarak yatırım yapabileceğini söyledi.

TKDK Muş İl Koordinatörü Beytullah Uygur, "Yatırımcı küçük çapta ilkel koşullarda kurduğu çiftliğini, verdiğimiz destekle Avrupa standartlarına uygun modern bir işletme haline getirdi." dedi.

Verdikleri hibeyle kadınların güzel yatırımlar gerçekleştirdiğini dile getiren Uygur, kendilerine başvuran tüm kadınlara, projeleri sunum anlamında nasıl hazırlamaları gerektiğini, iletişim uzmanları ve yatırımcılarla anlattıklarını bildirdi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı