Gönüllüsü olduğu kanser derneğinden destek almaya başladı

Gönüllüsü olduğu kanser derneğinden destek almaya başladı

Kanser hastalarına ve çocuklarına destek amacıyla kurulan derneğe gönüllü hizmet veren Torunlar, meme kanserine yakalandıktan sonra aynı dernekten destek alıyor- Torunlar:- "Hayatımın en çaresiz, en zor zamanlarında hep çıkış yolu bulmuştum ama bu defa ka

İZMİR (AA) - EFSUN YILMAZ - Kanser hastalarına ve çocuklarına destek amacıyla kurulan derneğe gönüllü hizmet veren hemşire Fadimana Torunlar, meme kanserine yakalandıktan sonra gönüllüsü olduğu dernekten destek almaya başladı.

Yaşadıklarını AA muhabirine anlatan Aksaray doğumlu Torunlar, Sivas Atatürk Sağlık Meslek Lisesi'nden mezun olduktan sonra Türkiye'nin çeşitli illerinde hemşire olarak görev yaptığını, son olarak İzmir'de 2 yıl önce "hayatını değiştirecek" bir aile hekimliğinde çalışmaya başladığını söyledi.

Torunlar, çok sevdiği hemşirelik mesleğini yaparken 6 ay önce aile hekimine gelen bir hastayla sohbeti sırasında kanser hastalarına ve çocuklarına destek veren Kanserle Savaşan Ailelerin Öğrenim Gören Çocuklarına Destek Derneğini (KANSADER) öğrendiğini ve derneğin Göztepe'deki merkezine giderek gönüllü olduğunu kaydetti.

Ailesinde hastalık bulunan çocukları sanat, spor etkinlikleriyle rehabilite eden, bu kapsamda çocuklara ücretsiz eğitimler veren, dans ve resim yapmayı öğreten dernekle ilk tanışmasının ardından kızları Aylin ve Ceylin Torunlar'ı merkezdeki kurslara ücretli gönderdiğini ve derneğe para yardımında bulunduğunu dile getirdi.

- Kanser bu kez onu buldu

Her şeyden önce hayatını sevgi ile yaşamaya çalıştığını, mesleğini de bu kavramla yaptığını belirten Torunlar, hastalarla iletişiminin çok iyi olduğunu, kanserlilere her zaman destek verebileceğini ifade ederek, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Kanser hastaları için yapılan işleri görünce bu tür kurumların desteklenip büyütülmesi gerektiğini düşündüm. Kızlarımı da buraya yazdırdım. O kadar çok kanserli vaka var ki onkoloji kliniklerine gidince görüyorsunuz. Yani ben bu derneğe kanserli biri olarak gelmedim, ekonomik destek sağlamaya çalıştım hatta kanserlilere destek derneklerinin daha çok yayılmasını istedim."

Asıl amacının kanserle savaşan ailelerin çocuklarına yardım etmek olduğunu, kurslardan sağlanan gelirin de ihtiyaç sahibi çocuklar yararına kullanıldığını iyi bildiğini kaydeden Torunlar, gönüllü olarak da çocuklar ve hastalar için çalışmak istediğini aktardı.

Tüm hayatı yolunda giderken bir doktor kontrolü sonrası meme kanseri şüphesi doğduğunu, tetkikler ve ameliyatın ardından hastalığın kesinleştiğini anlatan Torunlar, o güne kadar sağlık personeli veya gönüllü olarak savaştığı kanserle artık kişisel düzeyde de karşı karşıya kaldığını dile getirdi.

- "Çok korktum"

Kanser olduğunu ilk öğrendiğinde "kocaman bir boşluğa düştüğünü" belirten Torunlar, duygularını şöyle ifade etti:

"Çok korktum, haberi aldıktan yarım saat sonra toparlanabildim. Kanserin evresi belli değildi. Doktorum çok güzel şeyler söylemiş, beni motive etmişti. O yarım saatte ne diyeceğinizi, hissedeceğinizi bilemiyorsunuz. Herhalde yanlışlık var diye düşündüğümü hatırlıyorum. Aileme nasıl açıklayacağımı düşündüm. Ben hemşireliği de insan sevgisi üzerine temellendiriyorum, hastaya da bu gözle bakıyorum ama anlıyorum ki hastalığı yaşamak çok farklı. Sağlık kuruluşlarında ya da derneklerde karşılaştığım kanserlilerin ne hissettiğini o gün anladım. Gerçekten çok acı çekiyorlar, endişeleri var ve zaman zaman ekonomik yetmezlikler de yaşıyorlar."

Hastalığını öğrendikten sonra kendini kaybolmuş gibi hissettiğini aktaran Torunlar, "Hayatımın en çaresiz, en zor zamanlarında hep çıkış yolu bulmuştum ama bu defa kayboldum. Kanserlilere ve ailelerine destek veren bu dernekte kendimi buldum. Şimdi terapiye de başlayacağım, belki dans etmeyi bile öğrenirim. Herkese tavsiye ederim, yarın kimin hastalanacağı belli değil. İyi ki gelmişim, buraya destek vermişim." diye konuştu.

Kızlarının da hastalığın travmasını dernek sayesinde atlattığına dikkati çeken Torunlar, kanserle mücadelesini hiç bırakmayacağını ve hastalığı mutlaka yeneceğini sözlerine ekledi.

- "Amacımız yüz güldürmek"

KANSADER Genel Başkan Yardımcısı ve Koordinatörü Erkin Baysal da evinde kanser hastası olan çocukların ruh halini yükseltmek için yola çıktıklarını ifade ederek, "Ailesi kanser tedavisi görürken çocuğun yaşadığı travmayı atlatmasını sağlamak istiyoruz. Psikologlarla görüşen çocukların eksiklerini sanat, spor etkinlikleri ile tamamlamaya çalışıyoruz. Derslerini de desteklemek istiyoruz. Amacımız yüz güldürmek ve bunun için mutluluğu bir silah olarak kullanıyoruz." diye konuştu.

Eğitim için malzeme gibi birçok konuda desteğe ihtiyaç duyduklarını belirten Baysal, hemşire ve gönüllü olarak derneğe gelen Fadimana Torunlar'ın da bugüne kadar kanserli çocuklar ve ailelerine yardımcı olduğunu söyledi.

Şimdi artık Torunlar'a destek verme zamanının geldiğini vurgulayan Baysal, hasta ve çocuklarının dernekte ücretsiz terapi alabileceğini ve eğitimlerden faydalanabileceğini bildirdi.





AA

Kaynak:Haber Kaynağı