Gram altın 3 bin liraya koşuyor

Gram altın 3 bin liraya koşuyor

Gram altın fiyatı, uluslararası piyasalarda ons altındaki tarihi zirve ile yeni bir rekor daha kırdı. Yatırımcılar, Kapalıçarşı'daki güncel altın fiyatlarını araştırmaya başladı.

Son dönemde altın fiyatlarının yükselişinin arkasında, ABD Merkez Bankası'nın (Fed) 50 baz puanlık faiz indirimi ve bunun olası etkileri yatıyor. Yatırımcılar, önümüzdeki günlerde açıklanacak ekonomik veriler ve Fed yetkililerinin yapacağı açıklamalarla faiz oranlarının görünümünü değerlendiriyor.

Uluslararası piyasalarda altın fiyatları, yaklaşık yüzde 0,3 artışla ons başına 2.631,17 dolara ulaşarak, daha önceki tüm zamanların en yüksek seviyesini geçti. Fed yetkilisi Christopher Waller’ın, eğer ekonomi beklenildiği gibi gelişirse Kasım ve Aralık aylarında çeyrek puanlık faiz indirimlerini destekleyeceğini belirtmesi, yatırımcıların ilgisini artırdı.

altin2.jpg

Kapalıçarşı'da Güncel Fiyatlar

Yurt içinde ise gram altın fiyatları, Kapalıçarşı'da yeni haftanın ilk gününde 2.886 lirayı aşarak tarihi zirvesini yeniledi. Çeyrek altın fiyatı 4.924 TL seviyelerinde işlem görürken, Cumhuriyet altını fiyatı 20.049 lira seviyelerinden işlem görüyor. 22 ayar bileziğin gram fiyatı ise 2.871 liradan satışa sunuluyor.

Jeopolitik Riskler ve Ekonomik Beklentiler

Analistler, mevcut ekonomik koşullar, düşen faiz oranları ve artan jeopolitik risklerin altın için uygun bir ortam yarattığını belirtiyor. Özellikle Orta Doğu'daki gerginlikler ve İsrail ile Hizbullah arasındaki çatışmanın daha geniş bir bölgesel çatışmaya dönüşme olasılığı, yatırımcıların altın talebini artırıyor.

Konya Piyasalarında Son Durum (Zile Döviz)

zile.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.