GSB Yurt Başvuruları Başladı

GSB Yurt Başvuruları Başladı

Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Osman Aşkın Bak, 2024-2025 eğitim öğretim yılı için GSB Yurt başvurularının başladığını açıkladı. Başvurular e-Devlet üzerinden 24 Ağustos'a kadar yapılabilecek.

Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Osman Aşkın Bak, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, 2024-2025 akademik yılı için GSB Yurt başvurularının başladığını duyurdu. Bu yıl, üniversitelerin örgün eğitim programlarına ilk kez kayıt yaptıran öğrenciler ile ara sınıf öğrencileri başvuruda bulunabilecek.

Başvuruların Değerlendirilme Süreci

Öğrenciler, GSB Yurt başvurularını e-Devlet üzerinden 24 Ağustos saat 23.59'a kadar yapabilecek. Başvurular, 12 farklı kurum ve kuruluş ile koordineli olarak değerlendirilecek. Başvuru sürecinde öğrencilerden sosyal ve ekonomik durumlarına ilişkin beyanları alınacak.

Koordineli İnceleme ve Yerleştirme Kriterleri

Başvurular tamamlandıktan sonra, öğrenci beyanları Yükseköğretim Kurulu, Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi, Spor Hizmetleri Genel Müdürlüğü, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı, Adalet Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı, Gelir İdaresi Başkanlığı, Sosyal Güvenlik Kurumu, Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü, Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü, Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı tarafından değerlendirilecek. Yerleştirme sürecinde ailenin gelir durumu, sosyal durumu ve başarı kriterleri dikkate alınarak öğrencilerin durumları belirlenecek ve beyan edilen bilgilerin doğruluğu incelenecek.

GSB Yurt Başvuruları Başladı

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.