İncirli Parfe (2 kişilik)
Malzemeler:
- 2 olgun incir
- 4 top ceviz
- 6 yemek kaşığı süzme yoğurt
- 1 tatlı kaşığı bal
- 1 çay kaşığı hindistan cevizi tozu
- 1/2 çay kaşığı toz tarçın (üzerine serpmek için)
Yapılışı:
İncirleri dörde bölün. Kabuklarını soymadan, yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine cevizler ile beraber dizin. Cevizi 5 dakika, incirleri 15 dakika kadar fırında pişirin. Süzme yoğurt, bal ve hindistan cevizi tozunu pürüzsüz kıvama gelene kadar karıştırın. Servis edeceğiniz kaseye kat kat olacak şekilde ceviz, incir ve süzme yoğurt karışımını koyun. Buzdolabında 2-3 saat soğuttuktan sonra üzerine tarçın ekleyerek servis yapabilirsiniz.