Hamile hırsız serbest bırakılınca mal sahibi isyan etti

Hamile hırsız serbest bırakılınca mal sahibi isyan etti

Bursa'nın Yıldırım ilçesinde pazara giden ailenin, eve döndüklerinde ziynet eşyaları, döviz ve yüklü miktarda paralarının çalındığını fark etmeleri üzerine güvenlik kameralarından tespit edilen şüpheli kısa sürede yakalandı.

Bursa’nın Yıldırım ilçesi Demetevler Mahallesi'nde, 29 Kasım günü pazara giden Soner Uğuz (31) ve eşi, eve döndüklerinde hayatlarının şokunu yaşadı. Yatak odasında bulunan çelik kasanın yerinde olmadığını fark eden Uğuz, çekmecedeki 130 gram altın ve yüklü miktarda parasının çalındığını gördü. Aile, durumu güvenlik kameralarından izleyerek hemen polise bildirdi. Yaklaşık 500 bin TL zararı olan Uğuz, yaşananlara isyan etti.

Şüpheli Kısa Sürede Yakalandı

Polis ekipleri, hırsızlık yapan şüpheli Z.İ.'yi kısa sürede tespit ederek gözaltına aldı. Emniyetteki işlemleri tamamlanan Z.İ., adliyeye sevk edildi. Ancak, mahkemeye çıkan Z.İ. hamile olduğu gerekçesiyle serbest bırakıldı. Bu durum, mağdur aileyi daha da öfkelendirdi.

Ev Sahibi Soner Uğuz: "Hayatımızın En Pahalı Pazarı Oldu"

Soner Uğuz, "Olay 27 Aralık 2023 tarihinde, Pazartesi günü saat 15.30 civarında meydana geldi. Hayatımızın en pahalı pazarı oldu. Yarım milyona yakın zararım var. Dolar, altın ve Euro vardı. Polisler suçluları kısa sürede yakaladı ama olan yine bize oldu. Kadın hamile olduğu için serbest bırakıldı. İnsanların zoruna giden şey bu. Yakın zamanda ev almıştım, borçlarım vardı. Kimseye borçlarını ödeyemez oldum. İnanılmaz derecede mağdurum. Bursa'da gitmediğim yer kalmadı, ama hiçbir yerden dönüş alamadım. Yarım milyona yakın zararım hiçbir şekilde karşılanmadı. Suçlulardan davacı oldum. Bu şahısların 70’e yakın dosyası olmasına rağmen nasıl serbest kalıyorlar anlamıyorum. Yanlarında 10-11 yaşlarında çocuk da vardı. Kadınlar hamileyken suç işleyip, hamilelik yasasından faydalanıyorlar." dedi.

Hamile hırsız serbest bırakılınca mal sahibi isyan etti

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.