Hasan Kılca: Yaptık oldu

Hasan Kılca: Yaptık oldu

Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, Ata Tohumu Üretim Tesisi'nde Konya basınıyla bir araya gelerek tesiste yürütülen çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Karatay İlçe Belediye Başkanı Hasan Kılca, 300 bin metrekarelik alanda yer alan Ata Tohumu Üretim Bahçesi ve tesiste yürütülen çalışmalar hakkında Konya basınına bilgi verdi. Kılca, “Atalarımızdan miras kalan tohumları geleceğe taşıyor, bunları tarımsal üretime kazandırarak ilçemiz için katma değer sağlıyoruz” dedi.

Hasan Kılca: Yaptık oldu

Karatay’ın Ata Tohumları Türkiye’nin İhtiyacını Karşılayacak

Kılca, pandemiden sonra gıdanın öneminin daha iyi anlaşıldığını belirterek, ata tohumları konusunda 4-5 yıldır çalışma yürüttüklerini söyledi. Kılca, “Karatay'da ürettiğimiz ata tohumları Türkiye’nin tüm ihtiyacını karşılayacak düzeyde. Bu projeyle geleceğe önemli bir miras bırakıyoruz” ifadelerini kullandı.

Hasan Kılca: Yaptık oldu

Sürdürülebilir ve Ekonomik Bir Model: Kadın Girişimi Kooperatifi

Başkan Kılca, Karatay Ata Tohumu Üretim Tesisi’nin, ilçedeki kadınların istihdamına ve geleneksel üretim yöntemlerinin yaşatılmasına katkı sağladığını belirtti. Anadolu Kadın Girişimi Kooperatifi ile işbirliği içinde sürdürülebilir bir model oluşturduklarını vurgulayan Kılca, tesiste üretilen ürünlerin Konya’nın farklı noktalarında halkla buluşturulacağını söyledi.

Hasan Kılca: Yaptık oldu

Moloz Alanlarından Üretim Merkezine Dönüşüm

Kılca, üretim alanlarının önceden moloz döküm alanları olduğunu hatırlatarak, bu bölgeleri tarımsal üretim ve ağaçlandırma faaliyetleriyle dönüştürdüklerini belirtti. Lavanta ve gül bahçeleri, hobi bahçeleri gibi projelerle bu alanları değerlendirip ata tohumu üretimine katkı sağladıklarını anlattı.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.